כאבים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

14/08/2016 | 03:09 | מאת: מאיה

שלום, אמי בת 51 עברה בינואר השנה ניתוח אורטרוסקופיה של הירך עקב שני קרעים בלברום. בביקורת לאחר 3 חודשים מהניתוח טען הרופא המנתח כי הכאבים נובעים מצלקת שיש בפנים ויש לעבוד עליה. בביקורת לאחר חצי שנה מהניתוח טוען הרופא כי בשנה הראשונה הכאבים לגיטימיים והוא כלל לא מתייחס אליהם. אמי סובלת מכאבים בתוך הירך שלא מאפשרים לה כלל לתפקד, הכאב לי נפסק לרגע לומרות שהיא עושה הידרוטרפיה ופעילות ספורטיבית לומרות הכאב. הכאב נשאר סטטי כלומר לא חל שיפור מיום הניתוח, הוא לא נפסק אף פעם, לא נחלש. ואף כדור לא משפיע עליו. אני אשמח לדעת אם מצב כזה תקין והגיוני לאחר ניתוח כזה. ואם לא אשמח לדעת למי ניתן לפנות ומה לבקש. תודה מראש

14/08/2016 | 17:30 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

יש להבין האם הכאבים לא השתפרו בכלל לעומת מצבם טרם הניתוח? החמירו, או נשארו אותו הדבר? אינני מבצע ארטרוסקופיות של הירך אך לעיתים רואים מצבים של החלמה איטית מאוד לאחר ניתוחים אלו ונזקקים לפיזיותרפיה מרובה. כמו כן יש לבדוק האם יש ממצא אחר בירך שגרם לקרעים אלו? האם יש שחיקה של המפרק? אוסטאופיטים? שינויים ניווניים אחרים? לעיתים נגרמת החמרה במצבו הניווני של המפרק לאחר הניתוח. יש להשלים בדיקות הדמיה (צילום רגיל בהתחלה) במידה ומדובר באמת בהחמרה במצבה או במידה ואין ממצא אחר בהדמיות שטרם הניתוח.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים