אשמח לקבל פיענוח בדיקת מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

21/07/2016 | 00:53 | מאת: מורן

שלום דוקטור אשמח אם תוכל בבקשה להסביר לי את תוצאות בדיקת מיפוי עצמות של אבא שלי שהופנה עכשיו ל MRI סיבת הפניה: כאבים בגפיים התחתונות. ממצאים: קליטה מוגברת של החומר בקונדיל הפמורלי הלטרלי בברך שמאל, יכול להתאים למצב לאחר טראומה או ל-אוסקולר נקרוזיס של הקונדיל הפמורלי הלטרלי משמאל. הדגשה קלה יותר בקליטה באזור הארטיקולרי הפמורלי ובצורה קלה יותר הטיביאלי הלטרלי בברך ימין, יכול להתאים לתהליך דלקתי אוסטאוארטריטי. הדגשה קלה בקליטה באזור מפרק סטרנו-קלביקולרי מימין, יכול להתאים לתהליך דלקתי. חוסר הומוגניות בקליטה באזור מותני-תחתון S1-L5 ,יכול להתאים לשינויים ניווניים. אין לראות ממצאים חיוביים נוספים תודה רבה מראש מורן

25/07/2016 | 22:11 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

אין מספיק פקטים? האם מדובר בחבלה? כאבים ממושכים? שינויים ניווניים=תהליך דלקתי אוסטאוארטריטי="שחיקה של הסחוס" בברך\בית החזה\עמ"ש מותני. יש ממצא המתאים ל שינויים אלו או ל:א-וסקולר נקרוזיס שהינו תהלי של נמק של חלק מהעצם במפרק, תהליך זה מחלים כעבור כחצי שנה אך לעיתים משאיר אחריו איזור פגוע של המפרק. יש להמשיך בירור אצל אורתופד ולהתאים את הממצאים לתלונות.

21/09/2016 | 11:07 | מאת: אביב עובדיה

הי ד"ר קיבלתי תשובה למיפוי עצמות באזור הפיקה "המיפוי הדגיםקליטת יתר פתולוגית בטיביה המקורבת מימין. יכול להתאים לממצא לאחר טראומה."

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים