Compartment Syndrome בכמה מדורים בשוקיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

03/06/2016 | 00:54 | מאת: יוני

שלום בן 41 סובל מזה שנים מכאבי שוקיים עקב לחץ במדורים בשוקיים. הכאבים נהיים חדים בעליות, וכן בהליכה מהירה או ממושכת. עברתי בעבר בירור של כלי דם והיה תקין, והחשד של הרופא היה על תסמונת המדורים, גם לפי התלונות, וגם רושם קליני (מדורים נפוחים וקשים). מאחר והבנתי שהאופציה היא ניתוח, די חששתי מזה ודחיתי את זה. ונשארתי עם הסבל. לפני כמה זמן עשיתי בדיקת לחצים תוך מדורית, והממצאים אישרו את החשד שמדובר בתסמונת המדורים, ונאמר לי שהלחצים מאוד "מרשימים". בעיקר במדורים הקדמיים, אבל לא רק. ושוב הטיפול הוא ניתוחי, עם התוצאות הלכתי לאורטופד ספורט, ולדבריו הניתוח לא בטוח בכלל שיעזור, וצריך לשקול טוב אם בכלל ללכת על זה. כמובן שיצאתי מתוסכל, ואני ממשיך לסבול. מאחר והכאב מגביל אותי בלא מעט דברים שקשורים בהליכה, רציתי את עצתך. לביטוח לאומי לא חשבתי לפנות, מאחר ומן הסתם זה לא נחשב לנכות אם ניתן (לכאורה) לפתור את זה בניתוח. וממה שהתרשמתי הניתוח לא ממש יחולל פלאים אצלי. אך רציתי לבקש ספציפית תו נכה לרכב, שיאפשר לי לחנות במקומות קרובים יותר לאן שאני צריך ללכת (לפעמים זה הבדל של ללכת או לוותר על זה). האם יש לך המלצה איך ומה ניתן לעשות בקשר לזה, ומה יכול להגביר את הסיכויים שלי לקבל תו נכה (אף שבעצם אני לא נכה ביטוח לאומי) לאור האמור לעיל? לבקש חוות דעת רפואית? מה כדאי לעשות? בתודה ובברכה

14/06/2016 | 17:23 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום פואום זה נותן עצות רפואיות. לגבי ביטוח לאומי יש לפנות לרופאים המתעסקים בכך.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים