מרפק טניס

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

21/09/2015 | 20:39 | מאת: קרן

בת 45 סובלת מזה שנתיים מכאבים במרפק. אבחנה של מספר רופאים על סמך בדיקה פיזית בלבד (ולא צילום מכל סוג שהוא )שמדובר בטניס אלבו. טופלתי על ידי טיפול תרופתי אנטי דלקתי, 4 זריקות,דיקור, ופיזיותרפיה. במהלך היום מסתובבת עם חבק המקל על הלחץ על המרפק. הבעיה היא בזמן מנוחה ושינה. במנוחה הכאב רק גובר ,ובלילות, אני מתעוררת מספר פעמים מעוצמת הכאב. בבוקר מתקשה לבצע פעולות פשוטות כמו הרמת ספל. הכאב ומגבלת תנועה משפיעה לרעה על איכו החיים. למרבה הפליאה דווקא בשעות הערב לאחר יום של עבודה משרדית ישנה הקלה. הרופאים עימם התייעצתי אינם ממליצים על ניתוח. ואינם מוצאים פתרון לבעיה. אודה לקבלת מענה לגבי אפשרויות טיפול, דעתכם ומידע לגבי ניתוח ומשך ההחלמה.

22/09/2015 | 10:48 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום קרן. אפשרויות טיפוליות נוספות שניתן לעשות הן תרגילי מתיחה תחת התנגדות (חפשי בגוגל תרגילים עם FLEX BAR), הזרקת PRP. ניתוח בהחלט מומלץ לאנשים שלא הסתדרו תקופה ארוכה תחת הטיפול הלא ניתוחי. בניתוח כורתים את הרקמה החולה עם או ללא תפירה מחדש של המעטפת הגידית חזרה. התוצאות הן טובות ב 80-90% מהמקרים, לעיתים ישנה ירידה קלה בכח לאחר מכן. במהלך לאחר הניתוח יהיה סד גבס למנוחה לשבוע ולאחר מכן הפעלה הדרגתית עם חזרה לפעילות רגילה בתוך חודשיים ולפעילות ספורטיבית בתוך 4-6 חודשים. בהצלחה. ניתן לפנות למומחה כף יד\ספורט\כתף-מרפק לצורך המשך הטיפול

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים