כאבים בירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

16/09/2015 | 21:11 | מאת: בת מודאגת

גבר בן 58 מזה 5 חודשים עם כאבים באזור הירך תשובת בדיקה : מודגמת בליטה גרמית באספקט הקדמי של המעבר בין ראש לצוואר הפמור המחשידה לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג CAM. מודגם גם כיסוי יתר של ראש הפמור ע"י האספקט האחורי של האצטבולום, ממצא המחשיד גם לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג PINCER. מודגמת בצקת לשדית תת קורטיקלית באספקט האחורי של ראש הפמור, כנראה משנית לתפס האצטבולו-פמורלי. מודגם קרע חלקי באספקט הפנימי של הלברום הקדמי עליון הנמשך גם לבסיס הלברום ללא עדות לניתוק הלברום. מודגם דלדול של הסחוס המכסה את האספקט הקדמי של האצטבולום. הקפסולה מודגמת שמורה. הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות. מה האבחנה ? אילו טיפולים אפשריים?

16/09/2015 | 22:26 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום, הממצאים הנ"ל מתארים מבנה מכני של מפרק הירך בו יש כיסי מוגבר של ראש הירך ועל כן בתנועות מסויימות של הירך, עצם הירך נתקלת בשפת האצטבולום (החלק הקעור של המפרק) וגורמת לתופעות של כאבים, קרע בלברום ולבסוף שחיקה של המפרק. איני רואה עד כמה הסחוס פגוע, הטיפול לרוב מתחיל ונגמר בפיזיותרפיה מתאימה. יתכן וחלק מהרופאים היו מנסים לטפל בלברום הקרוע (שפת המפרק) בגישה ארטרוסקופית במידה ושאר סחוס המפרק נראה תקין. מומלץ להיבדק ע"י אורתופד ולוודא שהממצאים הנ"ל מתאיצ=מים לתלונות של אביך, להתחיל בפיזיותרפיה ולפנות לאורתופד מומחה לספורט\מפרקים במידה ואין שיפור

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים