התקפים: מרפק שמאל תפוס וכואב

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

01/09/2015 | 11:41 | מאת: דינה

שלום רב אני גמלאית, מורה לשעבר, בת 62, גובהי כ 158 ס"מ, שוקלת 80 ק"ג. מזה כמה שנים סובלת התקפים במרפק יד שמאל. הוא תפוס וכואב. איני יכולה ליישר את היד. זה נמשך כמה שעות כל פעם, ביום ובלילה, עמידה שכיבה וישיבה. בד"כ לאחר עבודת בית קשה. הרופא טוען שחלק מהעצם התנתק כתוצאה מחבלה. איני זוכרת חבלה בעוצמה כזו שתנתק חתיכת עצם. נשלחתי לרנטגן. להלן ממצאי הרופא מילה במילה: תנועות מלאות ומעט מכאיבות, רגישות לטראלית. בצילום מרפק שינויים ניווניים ורגמנט די גדול כנראה מנותק קדמית למרפק. אני שואלת 3 שאלות: מה פשר אבחנת הרופא? מה כדאי לעשות בנידון? אני פעילה מאוד. כיצד להאט שינוייים ניווניים? רוב תודות!

02/09/2015 | 20:32 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום דינה. החלק המסוייד (יכול להיראות כפרגמנט עצם) שנמצא סביב למרפק יכול להיות באמת שבר ישבר, או תלישה ישנה של רצועה שהסתיידה, אך יכול להיות גם הסתיידויות שאין מקורן בחבלה. במידה וזו האבחנה (שינויים ניווניים) הטיפול הוא סימפטומטי, ניתן להפחית עומסים, חימום, משחות מקומיות. אין פעילות המונעת המשך שחיקת המפרק, הפעלה ללא עומס עוזרת לחיוניות הסחוס, ישנן תרופות מסויימות הנטען כי מעכבות שחיקת הסחוס, לגבי חלקן הוכח שמפחיתות דלקת וכאבים במפרק.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים