כאבים בשוק לאחר ריצה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

27/08/2015 | 15:35 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 45 והתחלתי לרוץ לאחרונה לאחר שנים של חוסר פעילות גופנית. אני משלב ריצה והליכה 5-6 ק"מ פעמיים-שלוש פעמים בשבוע. לאחרונה הופיעו לי כאבים בשוק מקדימה, בערך באמצע השוק (ההרגשה היא כאילו זה בעצם עצמה). זה לא קורה בזמן הריצה, אלא בימים/שעות שלאחרי. האם זה באמת קשור לריצה ? מה אפשר לעשות (חוץ מלהפסיק לרוץ) ? האם עדיף לפנות לרופא ספורט או אורתופד ? תודה יוסי

30/08/2015 | 22:37 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום יוסי. מהתיאור שלך נראה כי אתה סבל משברי מאמץ, אך יש לפנות לאורתופד לצורך אישוש האבחנה ע"י בדיקה גופנית עם או ללא צילום רנטגן. הפיתרון המתבקש הוא הפחתת העצימות של הפעילות הספורטיבית, שימוש בנעלי התעמלות מותאמות לפעילות, מנוחה בין פעילות לפעילות, תזונה נכונה. ניתן לעבור לסירוגין לפעילות שונה למשל רכיבת אופניים או שחיה. בהצלחה..

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים