התלבטות לגבי ניתוח שחזור ACL

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

07/07/2015 | 16:47 | מאת: הדר

שלום, אני כבת 33 עם קרע מלא בACL בן כמעט שנתיים. שחקנית (תיאטרון :) ) לפני כמה חודשים החלטתי לבצע את ניתוח שיחזור הרצועה (עשיתי ניסיון שיקום בינוני - פיזיותרפיה וכו') ועדיין אני סובלת מכאבים ומ"מיני בריחות" תוך כדי הליכה ואני לא יכולה לשבת ב"כריעה" ). שאלותיי הן: - הניתוח שלי נקבע ולצערי נדחה לתקופה מאוד עמוסה בחיי. אני מתלבטת כרגע האם לנסות להחליף רופא, להשאיר אותו לתקופה העמוסה או לדחות את הניתוח בעוד שנה... :/ - מה התדירות של הפיזיותרפיה שעלי לעשות לאחר הניתוח? ומיום הניתוח מתי אני חוזרת לתפקוד סביר?... (הליכה והפחתה בכאבים) - האם יש פעילות גופנית מומלצת לחיזוק הברך מעבר לתרגילי פיזיותרפיה? תודה.

14/07/2015 | 12:31 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום הדר. שאלתך הראשונה אינה ממש רפואית, אלא אישית. עקרונית לאחר ניתוח שחזור ACL לא תוכלי לחזור לעבודה פעילה לפחות 6 שבועות. בתום תקופה זו תזדקקי לפיזיותרפיה בתדירות של פעם - פעמיים בשבוע עם תרגול ביתי. במידה ועבודתך בתיאטרון כוללת קפיצות, כריעות וכדומה, יש לצפות לחזרה מלאה לפעילות רק כעבור 3-6 חודשים. יש לתכנן את הניתוח והעבודה בהתאם. באופן כללי אני ממליץ להינתח על ידי רופא שאת סומכת עליו ומרגישה ביטחון איתו. אין מניעה מהחלפת מנתח בתנאי שאת מרגישה שלמה ובטוחה בטיפול אצלו, ולהבין שגם שאר המעקב יהיה אצלו. פעילות גופנית מומלצת לפני הניתוח - חיזוק שריר הארבע ראשי ושמירה על טווח התנועה - הליכה, ריצה או רכיבה על אופניים בתנאי שאין מעידות או נפיחות בברך לאחר מכן. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים