ברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

19/07/2007 | 23:54 | מאת: רותי

שלום דר' אני בת 44 ובדיאטה ( שירדתי 9 ק"ג ב50 יום) אני משתדלת לצעוד בערך בממוצע 5 פעמים בשבוע, האם הליכה בעלייה תלולה כ-20 דקות ראשונות בתחילת הצעידה מזיקה לברכיים ?? או אוליי הירידה מזיקה ?? לעיתים אני חשה אי נוחות בברך לא תמיד( מישקלי הנוכחי 80 ק"ג) עליי לציין שלפני מספר שנים החלקתי בעבודה וע"פ הצילום קיבלתי בברך מכה יבשה -לא טיפלתי כלל סבלתי מכאבים עזים מספר ימים והמשכתי הלאה כי פחדתי להעדר מהעבודה מה דעתך דר' לצעוד במישור כדי לשרוף קלוריות או אפשר לשלב עלייה תלולה??? תודה לך מראש רותי

20/07/2007 | 05:49 | מאת: ד"ר איתי פניכל

רותי שלום המלצתי היא על הליכה במישור על משטח לא נוקשה (חול ים עדיף על אספלט) , תוך שמוש בנעליים טובות בעלות יכולת ספיגת זעזועים. בשלב יותר מאוחר כשהשרירים סביב הברך יתחזקו תעברי גם להליכה בעליות. בהצלחה

20/07/2007 | 23:49 | מאת: רותי

דר' שלום, למה כוונתך ב"שלב יותר מאוחר"?? כלומר לאחר כמה זמן בערך לשלב גם עליות? תודה מראש על תשובתך החשובה לי רותי

02/08/2007 | 08:18 | מאת: א.מ.

דר' פניכל שלום תודה על התגובה המהירה ותשובתך העניינית, אני אכן נבדקתי ע"י מומחה לפגיעות מפרקים ופגיעות ספורט ואבחנתו הייתה המימצאים שציינתי בפנייתי. לדעתו אפשר להסתדר עם טיפול שמרני מאחר ואיני ספורטאי פעיל ביום יום, אך הדבר לא סייע עד היום מאחר ואיני מסוגל לתפקד באופן פעיל והדבר אף פוגע לי בתיפקוד היום יומי במקום העבודה. תודתי נתונה לך מראש.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים