שיחזור רצועה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

17/07/2007 | 09:34 | מאת: אורנה

שלום רב, בני בן ה-20 נחבל במהלך משחק כדורגל בברך ימין (לפני כשנה, אך רק עכשיו התאפשרה בדיקת MRI) . תוצאות MRI: "מצב לאחר חבלה. בצקת מינימלית בלבד באזור המאחז של הרצועה הקולטרלית המדיאלית לפמור. קו קרע קרוב לודאי ישן של הרצועה הצולבת הקדמית. קרע מורכב של הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי עם מרכיב אופקי ומרכיב אנכי המשתרע אל תוך גוף המניסקוס". בחיי היום יום אין לו כאבים כלל. יש כאבים במאמץ כמו עמידה ממושכת, רכיבה על אפניים. לעיתים תחושה של חוסר יציבות מסוימת. שאלותי: 1. האם דרוש לדעתך ניתוח לשחזור הרצועה? 2. אם לא ינותח, האם במהלך השנים המצב יכול להחמיר עד כדי קושי בהליכה? או אולי להפך, המצב ישתפר? 3. מהם הסיכונים בניתוח? איזו הרדמה מומלצת? 4. משך החלמה? תודה רבה.

17/07/2007 | 22:57 | מאת: ד"ר איתי פניכל

אורנה שלום במידה ובנך מתפקד הייטב ואינו סובל מארועים של "בריחה" של הברך בחיי היום יום, אז אין צורך בשחזור הרצועה. הקרע במניסקוס יכול היות גורם לכאב ממושך בברך ואולי תחושת "נעילה" של הברך. נזק נוסף לנזק הקיים כנראה שלא יתפתח בעתיד. ניתוח לשחזור צולבת קדמית נעשה בשיטה ארטרוסקופית, בהרדמה כללית , ומצריך הליך שקומי שנע בין 3 ל-6 חדשים בהצלחה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים