כאבים בעמוד שידרה....

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

08/05/2007 | 22:32 | מאת: הלואי קסם

שלום היתי אצל אורטופד לא מיזמן ועשיתי צילום חוזר של עמוד השידרה לאחר 7 שנים שלא טיפלתי בגב ,בצילום מצאנו שבאזור התחתון של הגב היתישרה העקמת והסיבה שהגעתי לאורטופד היא שכשאני מקשתת את הגב אחורנית אז יש לי כאבים בעמוד השידרה בגב התחתון, מה זה יכל להיות? האם הכאבים יכולים לינבוע מיקח שהעקמת היתישרה לה (רק בעזור התחתון כמובן)? אני מאד רוצה לעבוד על הגמישות של הגב, קשת וכולי... ,האם זה יכול להזיק לי? ומה אני יכלה לעשות אם הכאבים האלה?

09/05/2007 | 05:13 | מאת: ד"ר איתי פניכל

יש מספר גדול של סבות לכאב גב תחתון. העובדה שהקשת התיישרה ( יישור לורדוזיס) היא בד"כ מישנית לבעיה הקיימת בגב . יש לי הרושם שטיפול פסיוטרפי ופעילות כגון חיזוקי שרירים ומוביליזציה יקדמו מאוד את המצב הקיים בברכה דר איתי פניכל מומחה בכירורגיה אורטופדית מרכז רפואי רבין, קמפוס בלינסון

09/05/2007 | 17:34 | מאת: הלואי קסם

לא הבנתי למה היתקונתה כשכתבתה שהעובדה שהקשת התיישרה היא בד"כ "מישנית" לבעיה הקיימת בגב? ודרך אגב במבט שני על שני הצילומים,אחד מהם מיליפני 7 שנים, צריכים ממש להיתעמק כדי ליראות את השינוי הקטן. מה זה מוביליזציה? אז כן אפשר ואפילו כדאי לחזק את שרירי הגב!! (טוב לדעת באמת לא היתי בטוחה בנוגע לזה) ולא עניתה לי על השאלה אם זה לא מזיק לגב להגמיש אותו אחורנית? (כי מאד היתי רוצה להיתפתח בתחום היתעמלות קרקע ומכשירים) השמח לתשובתך המלאה ותודה על הקודמת ( :

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים