זריקות prf לשיקום סחוס?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

25/06/2020 | 21:45 | מאת: איתן

לאחר MRI ברך שמאל קבלתי את הפענוח הבא: מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את האפקס ואת הפסט הלטרלי של הפיקה בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1 ס"מ, מודגמת בצקת לשדית סובכונדרלית בסמוך. האורתפוד שלי אומר שאין מה לעשות עם זה חוץ מזריקות PRF. האם זה המקרה? האם אי פעם אוכל לחזור להתאמן או לעשות דברים של מעבר לתפקוד היום יומי? תודה מראש

שלום איתן, נזק סחוסי בפיקה הינה בעיה מאתגרת לפעמים ואין לנו כלים שמשפרים את הכאבים בוודאות , אחת הדרכים לסייע להחלקת המפרק היא הזרקת חומרי סיכה שמשפרים את תנועתיות המפרק. אופטציה נוספת זה להזריק חומרים עשירים בטסיות שמטרתם לתקוף את התהליך הדלקתי ולסייע לתהליך החלמה של אזור הנזק. ממליץ לך לפני הכל לעבור פיזיותרפיה אינטנסיבית או הדרותרפיה לתקופה מכובדת. בהיעדר שיפור ניתן לנסות זריקות בידיענ שיש אחוז לא מבוטל שהזריקות לא יועילו. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים