האם קיימת בדיקה אחת שמראה את מצב הניוון בכל המפרקים?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

25/06/2020 | 16:26 | מאת: בני

שלום רב, אני בחור בן 58 מתאמן שנים בחדר כושר, סובל מתהליך ניווני/שחיקת סחוס במפרקים רבים: ברך, כתפיים, עמוד השדרה, כף יד, מרפקים.. לא יודע אם זה מקרי, אבל בכולם הניוון במפרק השמאלי חמור יותר מאשר בימני. בכוונתי להגיש בקשה לבדיקה מחדש עקב החמרת מצב לוועדה של ביטוח לאומי. מרבית צילומי הרנטגן שבידי הם מלפני כשמונה שנים ויותר. השאלה- אם קיימת בדיקה אחת שבה ניתן לראות את מצב התקדמות הניוון בכל המפרקים? או שהדרך היחידה היא צילום רנטגן רגיל לכל מפרק בנפרד? תודה רבה

שלום, ישנן בדיקות שמדגימות את כל מפרקי הגוף אך בשביל יותר מידע ספיציפי על כל מפרק יהיה צורך בביצוע צילומים לכל מפרק לחוד. בברכה ,

29/06/2020 | 11:51 | מאת: בני

תודה רבה דוקטור. למעשה מחר אני מוזמן לפגישה אצל אורתופד כללי. ידוע שהם לא ממהרים להפנות לצילומים, מה גם שצילומי רנטגן רבים מדי בבת אחת, עלולים לגרום לנזק בריאותי מצטבר בגלל הקרינה. לכן אבקש צילומים למפרקים, בהם השחיקה משמעותית יותר. נקווה שהרופא ייעתר לבקשתי זו.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים