מה זה אומר acj פתוח האם זה פריקה?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

09/12/2019 | 20:14 | מאת: דוד

שלום רב. נפגעתי ע"י אוטו לפני כשבועיים בתאונת דרכים במהירות גבוהה כהולך רגל. עשיתי צילומי רנגנט וסיטי ואולטרסאונד בתל השומר מיד אחר התאונה. נחבלתי רק בכתף ימין אשר התנפחה קצת וכתוצאה מהנפיחות היא לא תפקדה כראוי עם כאבים כשבוע. הכאב ירד מיום ליום וכיום לאחר שבועיים היא כמעט לא כואבת ויש רוטציה של 360 עדיין עם קצת בעיות כנראה עדיין מחלימה כי יש טיפ טיפה נפיחות עדיין למרות ש90 אחוז ממנה כבר ירד. חשבו שיש לי קרעים ברצועות או בגידים ובבדיקת הסיטי נקבע שאין. אך מה שרשום זה שהacj פתוח. השאלה שלי האם "פתוח" משמעותו "קרע" או שזה באמת סתם נפיחות סתמית שיורדת לבדה גם ככה מידי יום ביומו. ואני שואל אותך כי יש לי mri עוד כחודש ועד אז אני לא יראה אורטופד או מומחה לכתף מה שמפחיד אותי כי נראה לי שפרקתי הכתף. אשמח אם תאיר פניי בנוגע למה זה "acj פתוח, בלתי סדיר עם תפיחות של הרקמה הרכה מעליו , האם מדובר בפריקת כתף? עוד נכתב כי "לא נראתה צביטה" ?. תודה ויום טוב. שלום רב. עשיתי המון בדיקות כולל סיטי ואולטרסאונד. המידע מהאולטרסאונד זאת הבדיקה היחידה שהצביעה על בעיה בכתף. מה שנאמר שם זה acj "פתוח" שאין לי מושג מה זה האם זה פריקה בכתף? האם לקבוע פגישה לחיבור הכתף והאם זה דחוף כי היא פרוקה? כי אני הולך כבר כמעט חודש בלי תחבושת ולדעתי זה מסוכן אם הכתף פרוקה. מה עושים ? רצ"ב פענוח האולטרסאונד תודה והמשך יום טוב

שלום דוד , ACJ הינו מפרק בין עצם הבריח לעצם השכם. זה לא ההגדרה הרגילה למפרק הכתף ולכן שמפרק הACJ פתוח אז אולי יש תת פירקה או פריקה אך אין פריקת כתף. עקרונית במידה והפתיחה לא גדולה ואין עיוות גדול אין דחיפות ניתוחית ורוב הסיכויים שהטיפול יהיה שמרני . מציע שתבצע פיזיותרפיה , תמתין לMRI ותיגש למומחה כתף להתייעצות לאחר הבדיקה . בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים