פיענוח תוצאות בדיקת mri לברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

08/11/2019 | 13:58 | מאת: דנה

שלום לאחרונה החלקתי וכתוצאה מההחלקה הברך הסתובבה ונחבטה בחוזקה ברצפה . לאחר בדיקה אצל אורטופד נשלחתי לביצוע mri והתוצאות היו: קו שבר סובכונדרלי קטן בהיקף לטרלי אחורי של הltp בליווי בצקת לשגית מסביב. מודגמין עיבוי ואותות חריגים דיפוזיים לאורך רצועת הacl וגם ברצועת הmcl ללא הדגמת קרע מוגדר. שאר הרצועות שמורות. לא הודגם קרע בשני הסהרונים. המנגנון המיישר שמור. אי סדירות קלה בסחוס הפיקה בפסט הלטרלי עם בצקת סובכונדרלי קטנה בצמוד.נוזל תוך מפרקי בכמות קטנה.ללא הדגמת ציסטה פופליטאלית. סימני נזק אינטרסטיציאלי/ מתיחה ברצועות הacl וה mcl. אני הולכת כרגע מאז הפציעה במקבע ברך עם טבעת סיליקון ומתחילה טיפול פיזיוטרפיה .אני צולעת בהליכה .מתקשה בעלייה ובירידה במדרגות וסובלת מכאבים לאחר הליכה קצרה. האם לאור התוצאות זהו הטיפול המתאים והאם ישאר נזק לברך גם אחרי הטיפול?

שלום דנה, אם אנחנו רוצים לסכם את הבדיקה אז יש לך מתיחה ברצועה הפנית והרצועה הצולבת הקדמית ונוסף יש שבר קטן ללא תזוזה בחלק העליון של השוק. 1. צריך לוודא שהשבר התחבר 2. טיפול פיזיותרפי שיקומי לברך אם הברך יציבה אין צורך במקבע לתקופה כה ארוכה. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים