כאבים בברך אשמח לעזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

23/07/2019 | 19:20 | מאת: אור

שלום ד"ר. אני חייל בן 18 ואני לא אדם שרגיל לעשות כושר. לפניי קצת יותר משבועיים וחצי היה לי ריצת 3000 מטר. מכיוון שלא עברתי את הבחינה מבחינה של זמנים נדרשים, נאלצתי לאחר כמה ימים לרוץ אותה פעם נוספת. לאחר הריצה הראשונה לא הרגשתי שום כאבים וכמה ימים לאחר הריצה השנייה שהייתה לפניי בערך שבועיים, התחלתי להרגיש כאבים דיי חלשים בברך הימנית שמופיעים מדיי פעם ובריצה הם טיפה מתחזקים אבל לא לרמה של כאב חזק מאוד. אני יכול לקפל את הברך עד הסוף ללא שום בעיה ואני לא מרגיש כאב בזמן הקיפול. הלכתי לרופאה והיא לא כל כך ידעה מה זה והיא אמרה לי שזה אולי דלקת או שזה משהו אחר ולכן היא שלחה אותי לבדיקת אולטרסאונד דבר שהלחיץ אותי קצת. את הבדיקה עשיתי היום ובמהלך הבדיקה לא הרגשתי כלום שהעבירו את המכשיר על הברך, אבל לאחר הבדיקה הרגשתי כאב קטן תוך כדיי הליכה ועכשיו המצב החמיר קצת ואני מרגיש כאב קטן מעומעם בברך גם בזמן מנוחה. התשובות לאולטרסונד יגיעו רק עוד 7 - 10 ימים, אבל אני אשמח לשמוע את חוות דעתך מה יש לי בברך והאם מה שתיארתי זה משהו שנגרם בעקבות הריצה או שאין קשר בין הדברים? תודה רבה :)

שלום אור, לפי התיאור שלך אין סיבה לדאגה . ייתכן והכאבים מהם אתה סובל נגרמו כתוצאה מעומס על אחד המייצבים של הברך או אחד הגידים . מההסבר שלך לא נשמע כמו בעיה במפרק של הברך אלא מחוצה לו. הסונר יכול לאבחן אם יש מתיחה של הרתועות הצדדיות בעיקר או אם יש נוזל תוך פרקי. ממליץ לי להיבדק ע"י אורתופד מומחה, שיתרשם מהברך ורק אז להחליט מה האבחנה ואיך ניתן להתקדם . בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים