שבר מאמץ בכף רגל - פענוח בדיקת מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

18/02/2019 | 23:06 | מאת: ליטל

שלום ד ר, שמי ליטל בת 26, לפני כשלושה שבועות בעת הכנה לחצי מרתון ראשון שלי, בק מ האחרון 17 מתוך 18 קמ התחלתי להרגיש כאב חד וחזק בכף רגל ימין, הכאב שיתק אותי וכמובן שהפסקתי לרוץ. למחורת הכאב רק התגבר והתחזק לי, פניתי למוקד ושם עשו לי צילום- לא ראו נזק גרמי כלשהו. הומלץ על מנוחה ונטילת משכך כאבים... שבוע שעבר לאחר התגברות הכאבים ואי יכולת דריכה על הרגל פניתי שוב למוקד והרופא נתן לי הפניה למיפוי עצמות. וזה מה שכתבו בבדיקה: ממצאים: הדגשה בקליטה באיזור המדיאלי שליש אמצעי של הטיביה מימין, יכול להתאים ל-SPLINT SHIN ,נזק מאמץ. אין לראות קליטות פתולוגיות מוקדיות בכפות הרגליים. הדגשה קלה בקליטה באיזור טרסלי דורזלי אמצעי של ה-FOOT MID של שתי כפות הרגליים, שמאל יותר מימין, ובצורה קלה דיפוזית של קרסול שמאל, יכול להתאים לתהליך דלקתי או נזק מאמץ שחיקה. אין לראות ממצאים חיוביים ביתר עצמות השלד. אשמח בבקשה לקצת הסבר ומה עלי לעשות בכדי להקל על הכאב? האם זה עובר? יש לציין שאני מאמנת כושר, והכושר הוא מאוד מאוד נדבח חשוב בחיי ובטח שהריצה. אודה למענה וקצה אור :)

19/02/2019 | 09:10 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי ליטל מזל טוב על חצחי המרתון . הממצאים במיפוי מתאימים לפגיעה שקרתה מאימון יתר/לא מאוזן. ממליץ על מנוחה כדי לתת להכל להחלים. יכולה לפנות למרפאות החוץ שלנו לפרטים נוספים

19/02/2019 | 14:37 | מאת: ליטל

מה הטלפון של המרפאה?

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים