קרעים בסחוס בפיקה בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

11/11/2018 | 23:55 | מאת: איתי

שלום אני סובל כבר יותר משמונה שנים כאבים בברך ימין, כאבים באיזור הפיקה במאמץ ו"קריסה" של הברך. )הלכתי לכל מני אורטופדים במשך 4 שנים שלא מצאו את הבעיה) לפני כ 4 שנים עשיתי mri ומצאו שיש לי קרעים בסחוס בפיקה בדרגה 4 , בצקת וmri האחרון מצאו אותו דבר בתוספת ציסטה 1 מ"מ ( וכנראה שזה מתחיל גם בברך שמאל כי יש קרע בדרגה 1) . עכשיו אני סבלתי בשקט במשך שלוש שנים בתור לוחם, ובזמן האחרון אני מתאמן הרבה וחוזר לכושר. וכאבים לאט לאט מתחילים לתגבר בכל מני מקומות בברך.( כאב פנימי ובצדדי הברך שמכופפת שלא היו לי לפני). עכשיו השאלה שלי היא האם אפשר לרפא את הבעיה בלי ניתוח ולחיות עם הבעיה באורך חיים ספורטיבי? אם לא , אז איזה ניתוח הכי כדי , מה אפשר לעשות לפני הניתוח ומה זמן החלמה ? תודה רבה

15/11/2018 | 08:26 | מאת: ד"ר יובל ברוך

שלום איתי הבעיה שאתה מתאר היא חלק מהספקטרום של כאבים מהמפרק שבין הפיקה ועצם הירך. ממליץ לעבוד על תרגילים שמחזקים את מעטפת השרירים של הברך ולפנות למרפאת הספורט שלנו להתאמת טיפול לבעיה זו. הייתי אומר ש״ריפוי״ של המחלה הזו היא מטרה שטרם קיימים כלים אפקטיבים להשיג אותה. צריך ״לנהל״ את הבעיה הזו. רפואה שלמה

16/11/2018 | 17:39 | מאת: איתי

תודה על תגובה. אני אשמח אם תוכל להגיד לי איזה טיפולים אפשר לעשות? כי למשל פיזותרפיה אני עושה המון. של חיזוק המיצביים של הברך , חיזוק ארבע ראשי , אמסטרינג. מה אפשר לעשות עוד? תודה

20/11/2018 | 15:53 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי איתי נשמע שאתה עושה לא מעט, מעבר לכך ממליץ להתייעץ במרפאה או עם הפיזיותרפיסט לגבי מקורות מידע נוספים

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים