תוצאות MRIאשמח להסבר מהזה אומר?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/07/2018 | 12:13 | מאת: איילת

מה זעם ובלי דיכוי שומן, בשלושת המישורים ,T2- ו T1, PD הבדיקה נעשתה בטכניקות שונות, בשקלול האנטומים, לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: חשד לתסמונת פיריפורמיס מימין. מבנה גרמי, מפרקי ואות מח העצם של האצטבולום והירכיים הפרוקסימליות בגדר הנורמה. לא נראים סימנים לנמק אווסקולרי של ראשי הירכיים או לבצקת של מח העצם. לא הודגם נוזל מפרקי בכמות משמעותית. אות ביניים והאדרה קלים באחיזת הגידים הגלוטאליים בטרוכנטר הגדול בשני הצדדים, מעט יותר מימין. אות מוגבר ובצקת לשדית באחיזת גידי המיתר באיסכיום משמאל. שכבות השרירים, מישורי השומן, העור והתת עור בגדר הנורמה. הדגמה תקינה של שירי הפיריפורמיס והעצס הסכיאטי. לסיכום: טנדיניטס טרוכנטרית קלה בשני הצדדים, יותר מימין. אנתזופתיה בגידי ההמסטרינגס משמאל. .

02/07/2018 | 20:07 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי איילת תוצאת MRI כדוגמת זו שצירפת צריכה להיות מפוענחת על פי תלונותיך ובדיקתך. על פי הפענוח, השאלה שנשאלה לגבי תסמונת פיריפורמיס נענתה בשלילה אך נמצאו ממצאים אחרים שהינם בגדר ״דלקת״ של גידים סביב מפרקי הירכיים. לא מדובר בממצא מסוכן ושניתן לטיפול ע״י מנוחה ופיזיותרפיה. ממליץ לך לפנות למעקב של האורתופד ששלח לבדיקה על מנת לקבל תדרוך והסבר מפורט יותר. בהצלחה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים