טיולי טרק לאחר ניתוח לשחזור רצועה צולבת

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

23/05/2018 | 10:10 | מאת: רון פישוב

אהלן, לפני 7 חודשים עברתי ניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקדמית בברך ימין, במרפאת הספורט בבית החולים איכילוב. סיימתי שיקום מלא ומוצלח, חזרתי לפעילות מלאה וכמובן ממשיך לעשות פיזיותרפיה. בחודש אוקטובר (שנה אחרי הניתוח) אני טס לנאפל ומתכנן לטייל טיולי טרקים של מספר ימים ברכסי ההימלאיה הגבוהים. קיים אצלי חשש מהירידות המתונות אשר בטבעם מפעילות המון לחץ על הברכיים . האם מומלץ בשבילי לקחת תומך ברך כלשהו ליתר ביטחון ? אם כן, אשמח לדעת איזה. תודה רבה על העזרה מראש,

24/05/2018 | 12:05 | מאת: ד"ר יואב רוזנטל

שלום רב, אם הברך שלך יציבה והתחזקה דיו, אז לא אמורה להיות בעיה. כדאי שתעבור בדיקה להערכת יציבות הברך. המייצבים לקרעים של רצועות צולבות הם גדולים ולא בטוח שיהיה לך נוח עמם. בכל מקרה, כדאי שתמנע מסחיבת משקלים בטרקים תהנה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים