טווח תנועה לאחר שבר במרפק

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

31/10/2017 | 22:44 | מאת: יערה

שלום, לפני 8 שבועות בדיוק שברתי את האולנה ופרקתי את ראש הרדיוס. השבר קובע ע״י פלטה וברגים וראש הרדיוס הוחזר למקום תוך כדי הניתוח (ותפירה של רצועות שנקרעו בגלל הפריקה). בסהכ הייתי כמעט 5 שבועות עם סד אחורי תוך כדי התחלת פיזיותרפיה שהלכה ונהיתה אינטנסיבית יותר לאחר הורדת הסד לגמרי. הרופא בביקורת אמר שהרנטגן נראה טוב ושאין מגבלה מכנית לטווח תנועה מלא, וכמובן שאין הבטחה שזה יקרה וכו וכו. מבחינתי אין אופציה אחרת מלבד חזרה לטווח תנועה מלא. אני בת 30 וספורטיבית ואני נורא רוצה לחזור לתנועה מלאה. כרגע מגיעה ל150 מעלות בפשיטה (חסר של 30) ו90 בכיפוף (בטיפול פיזיותרפיה מוצלח גם מסיימת ב100). בסה״כ יש שיפור ככל שעובר הזמן.. האם יש משהו שמומלץ לעשות מלבד הפיזיותרפיה שיכול לשפר את מצבי ולהרחיב את הטווח? אני לוקחת טרמדקס בשילוב אופטלגין לשיכוך כאבים בפיזיותרפיה ועושה כל יום טיפול. שמעתי שיש גישה שמעודדת גם תרופות נגד דלקות...? אשמח לעידוד שכן הרופאים שאני פוגשת לא ממש שופכים אור על המצב ועל אופן ההחלמה. תודה

02/11/2017 | 02:31 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

כרגע את כ 3 שבועות לאחר הסרת הגבס. טווח התנועה עוד צפוי להשתפר. יש להקפיד לבצע פיזיותרפיה וגם תרגילים עצמיים בבית. ניתן לשלב תרופות נגד דלקת. במיוחד לפני הפיזיותרפיה על מנת לאפשר לך לשתף פעולה יותר טוב עם התרגילים. רפואה שלמה!

09/11/2017 | 14:30 | מאת: יערה

תודה רבה על המענה. תוכל לתת דוגמא לתרופות נגד דלקת? הכוונה לארקוקסיה ודומיה?

12/11/2017 | 02:48 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

כן. ישנן גם תרופות הנמכרות ללא מרשם כמו איבופן, אדויל ודומיו.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים