כאבים בכף הרגל + תוצאות הדמיות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

19/07/2017 | 17:55 | מאת: רחל

שלום בת 68 סובלת בשנים האחרונות מכאבים בצד ימין בכף רגל ימין, בחלק החיצוני, סמוך לקרסול, גם מתחת לקרסול וגם מהצד. לפעמים יותר כואב ולפעמים פחות. בעבר הלכתי לרופא משפחה וללא שנשלחתי לבירור קיבלתי כדורים נוגדי דלקת. לאחרונה התגברו מאוד הכאבים, והזמנתי תור לאורטופד, ובמקביל ביקשתי מרופא המשפחה הפניה לדימות (רנטגן ו-US) בכדי לבוא לאורטופד עם התוצאות. אציין שאין כאבים מיוחדים בעקב עצמו. אשמח לקבל הסבר על הממצאים. צילום כף רגל: אוסטאופניה שינויים ארטרוטיים צילום עקב: דורבן פלנטרי הסתיידות גסה במוצא של גיד אכילס בדיקת us: להלן ממצאי בדיקה על קולית של רקמות רכות מכוון לגיד אכילס מימין: הגיד הודגם המשכי, שומר על עובי ואקוגניות. הודגמו הסתיידויות גסות באזור אחיזתו, ייתכן ומדובר בדורבן אכילס. בסריקה של פסיה פלנטרית מימין - פסיה הודגמה המשכית, שומרת על עובי ואקוגניות. בוצעה סריקה גם מסביב לפטישון לטרלי ומדיאלי של קרסול ימין - הגידים הודגמו שמורים. הודגמה בצקת בשכבה התת-עורית מסביב פטישון לטרלי ומדיאלי. אלו ממצאים חריגים ישנם שדורשים התייחסות? מה זה אומר ההסתיידויות בגיד האכילס? האם זה יכול להסביר את הכאבים בחלק החיצוני של הקרסול (מלמטה ומהצד)? האם בוודאות אין דלקת בגיד? מה הטיפול האפשרי? תודה רבה

21/07/2017 | 21:45 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

בצילומים מודגמים שינויים ניווניים בכף הרגל - לא מפורטים - יתכן ומדובר בשחיקה בדרגה מסויימת של מפרקי כף הרגל? הסתיידויות? איני יודע. לגבי ההסתיידויות המופיעות בגיד אכילס וכן הדורבן הפלנטרי - אלו ממצאים הדמיתיים המכוונים לאיזור האחיזה של גיד האכילס ושל הפציה הפלנטרית לעקב. אין אפשרות מתוך נתונים אלו לתת תשובה מהו הגורם לכאבים. יש להיבדק ע"י אורתופד ולאחר הבדיקה הוא יוכל לכוון האם מקור הכאבים הוא בגיד אכילס, יתכן ומדובר מכאב שמוקרן ממפרק הקרסול, או מהמפרק התת-טלארי שמתחתיו.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים