פיענוח mri לכאבים בכתף ובזרוע

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/05/2017 | 13:09 | מאת: ז'נט

מזה כשנה יש לי כאבים בכתף בחדשים האחרונים הכאבים החריפו ויש לי כאבים גם לאורך הזרוע מהכתף לכיוון המרפק עד כדי שאינני יכולה לישון בלילה ומוגבלת מאוד בתנועות היד הגם שיש תנועות שהכאב גורם להרגשת עילפון ביצעתי mri ולהן התשובה :מפרק הA/C מודגם תקין. הבורסה הסוב אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים הודגמו תקינים . גיד הביצפס הודגם שמור . הלברום - סיגנל הטרוגני ואי סדירות של הלברום העליון . משמעות קלינית מוטלת בספק .הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות .הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה ,תיתכן פיזיולוגית. ללא ממצא הדמייתי מובהק המסביר קליניקה. תודה.

03/05/2017 | 22:49 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום - ההמצאים החריגים בבדיקה הם סיגנל לו אחיד במעטפת המפרק (לברום) באיזור העליון שלו. יתכן ומדובר בקרע. ע"מ לאבחן בוודאות יש לעשות בדיקה עם הזרקת חומר ניגוד לתוך הכתף. יש לברר בבדיקה גופנית ולפי נתונים נוספים כמו גיל, פעילות וכו, האם יש ממצאים המכוונים לפגיעה מסוג זה ובמידה וכן להשלים הבירור.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים