כאבים בכתף, קרע בגיד,המשך טיפול

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

28/12/2016 | 14:55 | מאת: אולגה

במשך מספר חודשים אחרי תאונת עבודה סובלת מכאבים בכתף ימין. ממצאים בדיקת MRI מודמים שינויים ניווניים במפרק A/C מודגם נוזל בכמות מתונה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע חלקי של משטח ארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס המערב כמעט את כל עובי הגיד בקוטר 2.2 סיימת במישור הקורונלי ובקוטר 2.8 סיימ בציר הסגיטלי. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. מודגם אות חריג הוריזונטלי לרוחב גיד הביצפס בתוך פירורי, ייתכן כביטוי לקריאה חלקי הוריזונטלי. הודגם נזק SLAP בדרגה 2. הלברוס התחתון מודגם תקין. הקפסולה הודגמה שמורה. מודגמת בצקת לשדית מינימאלית תת קורטיקלית זעירה בהיקף הגבשושית הגדולה. סיכום: קרע חלקי כמעט בעובי מלא של גיד סופרה-ספינטוס ונזק SLAP דרגה 2 כמתואר. מה המשך טיפול? אם יש אופציה ללא ניתוח?טיפול בכאבים?

03/01/2017 | 09:09 | מאת: אולגה

אם מקרה שלי חייב ניתוח, או יש אופציה בלי ניתוח, מה הטיפול בכאבים

08/01/2017 | 21:40 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אולגה. התשובה היא מורכבת ותלויה בגורמים רבים כגון, גילך, הפעילות הגופנית או התעסוקתית שלך, כיצד הופיעו הכאבים? האם בעקבות חבלה? באופן כללי נתחיל בטיפול פיזיותרפי כאשר הנטיה לנתח תהיה יותר בקרב צעירים, פעילים פיזית ואם הכאבים\הקרע הופיעו בעקבות חבלה. מקווה שהצלחתי לעזור

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים