הומאופטיה קלאסית אל מול הומטוקסיקולוגיה

דיון מתוך פורום  הומאופתיה

07/03/2015 | 10:20 | מאת: אנונימי

מה ההבדלים? יתרונות אל מול חסרונות? איזו שיטה יעילה יותר? איזו שיטה פופולארית יותר? ואיזה שיטה מומלצת יותר לטיפול בילדים?

שלום לאנונימי/ת לגבי שאלתך בענין ההבדלים - יתרונות וחסרונות... מחיבורי מייסדי השיטה ההומאופתית מלפני 300 שנה לערך עולים מס' עקרונות והנחייות כגון: עיקרון הדמיון או הכמות המזערית שניתנת כרמדי (תרופה הומאופתית). עיקרון נוסף שאיננו מיושם כהלכה כמו אחרים הוא רקיחת הרמדי מחומר בודד בלבד! בהומאוטוקסיקולוגיה משתמשים בתרכובות למשל ולכן אין שיטה זו תחת ההגדרה של טיפול הומאופתי. תפיסת הבריאות הקלאסית מתנגדת נחרצות לגישה הסמפטומאטית באשר היא כמו גם הגישה שמוזכרת. ובכלל תפיסת הבריאות היא של שלמות האדם בעת אבחון הצרכים והקשיים שלו כמו גם ביישום תהליך ההבראה. על כן על הטיפול גם כן להיות אחיד ושלם ולא כזה המתייחס לכל סמפטום בנפרד... יתרון, חסרון? הכל בעיני המתבונן... נושא שגולש לתחומי החיים השונים ולכן יהיה עליך לעיין קצת יותר בתכנים הומאופתיים ובידע שתרכוש תוכלי/י לבסס את דעתך. בברכה, ארנון שמחי הומאופת 052-3759328

מנהלי פורום הומאופתיה