סוגים שונים שלו הומיאופטיה

דיון מתוך פורום  הומאופתיה

27/01/2003 | 11:43 | מאת: שרון

מישהו יכול להגדיר או להסביר מהם הסוגים השונים של ההומיאופטיה ? יש קלאסית, גרמנית, צרפתית.. תודה

27/01/2003 | 16:56 | מאת: ד"ר אילן -הומאופתיה קלאסית

שרון שלום רב. הומאופתיה קלאסית הינה רפואה בת כ-200 שנה המתייחסת לאדם כמכלול שלם ורואה קשר הדוק בין כל חלקי הגוף והנפש ולכן הטפול מתמקד באדם החולה ולא בסלוק הסמפטום בלבד. ההומאופתיה מבוססת על מספר עקרונות שהחשובים שבניהם: חוק הדמיון עקרון המנה המינימלית עקרון התרופה היחידה-מתאימים לאדם החולה במצב בו הוא נתון תרופה אחת על פי מכלול הסמפטומים.כאשר לדעתי הקלאסית היא בעלת ההבנה וההתיחסות העמוקה ביותר ההומאופתיה המודרנית שהיא הצרפתית והאחרות נבעו במהלך השנים מההומאופתיה הקלאסית. ההומאופתיה המודרנית בטפול הם משתמשים במספר תרופות בו זמנית באותו טפול לאותה מחלה בתקווה שהייתי לך לעזר בכל מידע ושאלה אשמח לענות בכבוד רב ד"ר אילן -הומאופתיה קלאסית

27/01/2003 | 20:57 | מאת: שרון

לד"ר אילן שלום ותודה על התשובה המהירה, הבת שלי קבלה טיפול הומיאופטי שכלל הכנת תרופה מנזלת שלה. לאיזו אסכולה טיפול כזה משתייך? ומה הרעיון? תודה

שרון שלום, לשאלתך ניתן להשיב בקצרה וגם באריכות. כדאי כי תפנה את האתר ההומאופתי היחידי בישראל שיתן לך תיאור מפורט של עקרונות הרפואה ההומאופתית ואופן השימוש בה. אציין רק כי הומאופתיה קלאסית היא הרפואה ההומאופתית המקורית וההסטורית ביותר. הזרמים השונים שהתפתחו ונגזרו מרפואת האם המקורית מטשטשים ומעוותים את הבנתה של הרפואה בת ה-200 שנה. נעשה שימוש לא נכון בהוראתו ש מייסד הרפואה - סמואל הנמן ועל עיוות זה משלמים לעיתים ביוקר לא מעט מטופלים. מנסיוני פגשתי לא מעט מקרים שטופלו בהומאופתיה צרפתית או מודרנית ומצבם של המטופלים הוחמר מאוד. אלה הם טיפולים התואמים את התפיסה הרפואית הקונבנציונאלית באיצטלה של טיפול הומאופתי אך אלה הם טיפולים סמפטומטיים לכל הדעות. זאת ועוד תוכל למצוא באתר האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית הנמצאת בכתובת www.homeopathy.com.il בברכה, ארנון שמחי

מנהלי פורום הומאופתיה