הומיאופתיה וטיפול אלרגולוגי

דיון מתוך פורום  הומאופתיה

29/03/2011 | 12:42 | מאת: תמיר

שלום רב לפני שבוע פניתי להומיאופת בעקבות דלקות אוזניים חוזרות. לאחר אבחון הוא נתן לי מרשם. כעבור מספר ימים עברתי בדיקה אצל אחד האלרגולוגים הטובים בארץ, שערך לי בדיקות אלרגיה, בהן התגלו מספר רב של מוקדים. הוא המליץ לי להתחיל טיפולי זריקות עם החומים אליהם אני רגיש. ציינתי בפניו שאני סדיוק התחלתי טיפול הומיאופתי והוא הסכים בחום. להפתעתי כאשר חזרתי אל ההומיאופת הוא התנגד בתוקף לשלב את הטיפול האלרגולוגי בטענה שזה יפגע אנושות בטיפול ההומיאופתי. רציתי לדעת האם יש דברים בגו והאם אכן שני הטיפולים יכולים להשתלב יחד? תודה

שלום תמיר אני מסכימה עם ההומאופת. 2 ההתערבויות יחד לא יעשו טוב. הסבר-טיפול הומאופתי מדויק יכול לרפא אותך גם מהאלרגיות. זה לא מיידי אלא תהליך שאתה אמור להרגיש אותו במהלך הטיפול. במידה ויוזרקו לך החומרים שאליהם אתה רגיש יקרה תהליך מנוגד שבו הגוף מתמודד עם חומרים ש"קשה לו לעכל" וזה יכול להחמיר את מצבך הכללי ולחבל בתהליך ההומאופתי. אני ממליצה לך בשלב זה לתת להומאופתיה זמן לעבוד ואם תמצה את הטיפול ללא שינוי מספק תוכל לעבור לטיפול הרפואי היותר אגרסיבי. כל טוב עירית

29/03/2011 | 21:00 | מאת: תמיר

רציתי לציין, כי החומרים שהוזרקו אצל האלרגולוג, רק גורמים לגירוד קל למשך שעה וחץ מזה אין כל תופעות או שינויים לרעה. מה שמעניין אותי , מאחר וההומיאופתיה מטפלת באופן כללי במספר בעיות ובמצב הרוח והגופני הכוללני, האם באופן טבעי לא ייראו שינויים לטובה בדברים אחרים מלבד האלרגיות וזו אמורה להיות בעצם הוכחה הטובה ליכולת הטיפול. הרי ההומיאופתיה מלכתחילה לא אמורה הייתה להתמקד רק בבעיה ספציפית אלא בשינוי כללי. השאלה השנייה במידה וכן ישנה הפרעה בשילוב שני הטיפולים האם עדיין אפשר לסמוך על הטיפול ההומיאפתי או שזה חסר סיכוי לחלוטין. תודה

מנהלי פורום הומאופתיה