החלפת רמדיס בתדירות גבוהה

דיון מתוך פורום  הומאופתיה

30/03/2018 | 22:19 | מאת: עידו

אני בחור בן 25 סובל מתשישות כרונית קשה עם אי סבילות לקור והתקררויות חוזרות. מטופל כבר 4 שנים בהומאופתיה שהביאה לשיפור במצבי עם עליות וירידות. העניין הוא שהמצב שלי הוא גם אקוטי וגם כרוני וברגע שההומאופת שלי פוגע בול ברמדי שמתאימה לי אני תוך כמה שעות או מקסימום 24 שעות כבר מתאושש ומרגיש הרבה יותר טוב. כאילו הסוללה שלי ריקה על 0 אחוז ואם לקחתי את הרמדי הנכונה אני נטען ל80-90 אחוז תוך 24 שעות. אני יודע שרוב הטיפולים הקלסיים נותנים רמדי אחת ומחכים חודש או כמה שבועות כדי לראות אם יש שיפור או הטבה אבל במקרה שלי זה לא אפשרי כי אני סובל נורא שאני בנפילה ואני חייב משהו שיאושש אותי כמה שיותר מהר כי הסבל בלתי נסבל. בהתחלה גם פעלנו ככה שנתן לי רמדי וחיכינו כמה שבועות אבל מנסיון שלי של 4 שנים אם זה לא עזר במקסימום 48 שעות זה כבר לא יעזור לא משנה כמה זמן אקח. העניין זה שאני מאיץ בו כל הזמן להחליף לי רמדי ויוצא שאני בשבוע יכול לקחת כל יום או יומיים רמדי חדשה. האם טיפול כזה הוא טוב? הוא מוכר? האם לקיחת הרבה רמדיס בתדירות גבוהה יכולה לבטל אחד את השני או להחמיר את הבעיה ולעשות בלאגן בגוף? מה הזמן הכי נמוך שאפשר להחליף רמדי בלי שיהיו בעיות? אני מקרה מאוד נדיר ומסובך ולא יודע מה לעשות אודה על תשובתכם

שלום המקרה שאתה מתאר אכן מורכב ולא קל לענות תשובה מדוייקת כאן בפורום הזה. בכ״א אתייחס לכמה אמירות שלך- א. הצורך לחכות כמה שבועות - מדובר במקרים כרוניים שבהם יש צורך לראות תהליך ולכן נדרש זמן. במקרים אקוטיים לא מחכים שבועות אלא פרק זמן קצר יותר. למשל במקרה של חום גבוה נרצה לראות שהחום יורד תוך 24 שעות. ב. החלפה תכופה של הרמדי-לא רצוי להחליף רמדי כמה פעמים בשבוע. במצב כזה ייתכנו פספוסים לטוב ולרע. אני ממליצה לך להפסיק ״ללחוץ״ על המטפל ובמקום זה לתאר לו את המצב כפי שהוא ולתת לו להחליט מה נכון עבורך. כן אפשרי לשנות פוטנצים באופן תכוף לפי המצב שמתהווה. ג. אני לא חושבת שהחלפה תכופה עושה ״בלגן בגוף״. (הבלגן כבר קיים שם מלכתחילה). אבל זה בהחלט עושה בלגן במעקב אחר הסימפטומים. נראה שמלבד התשישות יש גם אלמנט של חרדה לבריאות וגם בזה יש לטפל. האם יש בדיקות רפואיות או הערכה רפואית כלשהי? כל טוב וחג-שמח עירית פרידמן - 0523915183

31/03/2018 | 17:50 | מאת: עידו

כל הבדיקות הרפואיות תקינות לא יודעים לאיזו קטגוריה להכניס אותי אז הכניסו אותי לקטגוריה של תשישות כרונית זה לא עוזר לי הרבה כי אין פתרון למחלה הזאת

נכון אתה צודק. ולכן כדאי להתמיד עם הומאופתיה אבל להשתדל לא להלחץ ולא להלחיץ את ההומאופת..... כל טוב עירית

מנהלי פורום הומאופתיה