קשיים בנישואין

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

29/01/2010 | 16:50 | מאת: סיגלית

שלום, אני נשואה שנתיים + ילדה בת שנה. ביני ובין בעלי יש מחלוקות במספר נושאים מהותיים, שמעכירות את חיי הנישואין שלנו, עד למצב שבו בימים מסוימים אנו לא רוצים להסתכל אחד על השני. אחת הבעיות המרכזיות היא ההשקפות השונות שלנו לגבי עבודה ומשפחתיות. אני טיפוס יותר משפחתי ולדעתי בעלי מכור לעבודה ואינו מקדיש די זמן לטיפוח הזוגיות בינינו. הדבר מתבטא גם בפגיעה באינטימיות. בעלי עובד 9 שעות מיום ראשון עד חמישי והוא סחוט מעייפות. אני איני עובדת, ואני נמצאת עם הילדה עד שהוא חוזר. בשעות הערב והלילה אנו מטפלים ומשחקים איתה יחד. מאז הלידה אינני במיטבי מבחינה פיזית (לדוגמה, אני מתקשה להתעורר בלילה כשהיא בוכה, ובעלי עושה זאת במקומי). חשוב לי לציין שאנו במעמד הבינוני, ללא דירה ומכונית. אני לא רוצה לחיות יותר עם ההרגשה שאין טעם לנישואין אשמח לקבל את עצתך בעניין

היי סיגלית, מתנצל על העיכוב בתשובה. אחת הבעיות המרכזיות בזוגיות היא איך לשמר אותה לצד התרחבות המשפחה והצורך לתחזק את המשפחה מבחינה כלכלית ובכלל. לצערי זה נושא שחוזר על עצמו בלי סוף. אחרי לידה הזוגיות מתחילה להתפרק ואם לא מטפלים ומחזקים את הזוגיות - היא עלולה להיפגע עד כדי גירושין. החדשות הטובות הן שזה לא חייב להיות כך. אם את עדיין אוהבת את בעלך והזוגיות חשובה לך, והוא נמצא באותו מקום, צריך לשבת ולחשוב מה ניתן לעשות כדי לשפר את הזוגיות. תשע שעות עבודה ביום זה לא מעט, אבל אני מניח שזה פחות או יותר הממוצע במשק. צריך לבחון איך אפשר, למרות העבודה והמחוייבויות של שניכם, לאפשר לכם מעט זמן איכות. ואני רוצה לשאול אותך: 1. מה את מרגישה כלפי בעלך? 2. איך את מרגישה כלפי הזוגיות הזאת בכלל? 3. מה את עושה כדי לנסות ולשפר את הזוגיות היום? 4. איך בעלך מגיב לניסיונות האלה? 5. מה לדעתך השתנה בקשר? אשמח לקבל תשובותיך ונחשוב איך אפשר לעזור. בהצלחה, יובל

20/02/2010 | 12:42 | מאת: סיגלית

שמחתי שחזרת אלי כי המצב עם בעלי נשאר אותו הדבר. הנה התשובות לשאלות שהפנת אלי. 1. אני אוהבת את בעלי אבל יש בו תכונות אופי שהייתי רוצה שישתנו, כגון פסיביות יתר ורכרוכיות. כמו כן הוא אינו משקיע מספיק בזוגיות וטוען שהוא עייף בגלל העבודה. 2. בעבר הזוגיות היתה יותר טובה ומשום מה משהו השתנה והתחושה היא לא טובה במיוחד. 3. מנסה ליזום בילויים לצאת איתו מהבית. 4. הוא טוען שהוא עייף מהעבודה ומהטיפול המשותף בילדה, ואין מה לעשות. 5. אני יודעת שההריון כמובן שינה אצלו משהו אבל לא חשבתי שזה ישפיע על הקשר בינינו. אשמח לקבל תגובה נוספת

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי