אימון או פסיכותרפיה ?

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

24/04/2009 | 09:17 | מאת: חגיגה

שלום רב, אנא, ברצוני לשאול: באם תוצאות אימון אישי מאוד משביעות רצון: תחושת התעצמות, התחזקות, שיפור דימוי עצמי, רווחה ושביעות רצון כוללת **** האם יש להכנע ........להתנהלות מניפולטיבית של אדם קרוב שטוען "שיש ללכת לפסיכולוג / פסיכותרפיסט" דווקא ? 2 ) איך יתכן שלהשגת תוצאות מספיקה תקופה של 3 חודשים ? ********************************************** אעריך התייחסות מקצועית, מכבדת אמינה ומהירה במידת הניתן. בכבוד והמון תודה.

היי חגיגה, התשובה עצמה היא מורכבת, ותלויה מאוד בהמון גורמים. אבל, יש כמה דברים בסיסיים שעליהם צריך לשים דגש: האימון הוא לא טיפול. לעומת פסיכולוג שחוקר משמעותית את עברו של האדם, אנחנו כמעט ולא נוגעים בהיסטוריה שלו. לכן גם פרק הזמן הוא קצר יותר מתהליך ארוך של חקר הסטורי שבעצם מחפש את שורשי הבעיה תוך שימת דגש על תיאוריות פסיכולוגיות מקובלות. איגוד הקואצ'ינג הבינ"ל הגדיר את הצלחת האימון בכך שאדם יתפרנס עד כמה שאפשר ממה שהוא אוהב ויחיה בתוך מערכות היחסים הטובות לו ביותר. זו מטרת העל. האימון עובד על פלטפורמה מרתקת – אנחנו בוחנים היכן המתאמן נמצא היום, לאן הוא רוצה להגיע ומה המחיר שהוא מוכן לשלם לשם כך. ואיך אנחנו בודקים? כמה כלים ומיומנויות מרכזיים: ערכי הבן אדם (מה מניע אותו בעצם), משאביו ועוצמותיו, חסמי ההצלחה שלו (ממה הוא חושש, מה מעכב אותו), חזונו, מטרותיו ויעדיו שבוחנים בעצם לאן הוא רוצה להגיע ואיך יעשה זאת, והמחיר/עלות שהבן אדם מוכן לשלם כדי להגיע להגשמת שאיפותיו. האימון הוא ממוקד מאוד, מעצים, מחזק את החוזקות ומלמד להתמודד עם החולשות ואפקט הליווי האישי הוא משמעותי ביותר. התפקידים המרכזיים של המאמן הם להקשיב, לשאול את השאלות הנכונות, למקד ולשקף (להוות מראה) לטוב ולרע. האימון הוא גם הוליסטי – אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שכל תחום משפיע על תחומים אחרים, לכן אין התחייבות לאן האימון יקח אותנו. לא פעם אנשים מגיעים בשל בעיות בקריירה ומגלים בעיות של חוסר ביטחון עצמי או בעיות דימוי שמשפיעות על תחומים נוספים ובאות לידי ביטוי יותר מוחשי בקריירה וכו'. כל אימון מסתיים במשימה או מספר משימות ליישם צורת התנהלות וחשיבה ששם הייתה גלילנו את החוליה החלשה. המשימות מתבצעות בין האימונים כך שבמשך שלושה חודשים יש עבודה על עצמך, עבודה אינטנסיבית תחת פיקוח ובקרה של איש מקצוע. והאימון הוא חוויה מדהימה שבסופו האדם יוצא עם מפה אסטרטגית של חייו שתהווה בסיס להחלטות עתידיות טובות יותר. וגם – יוצאים עם תוכנית פעולה – איך אני מתקדם הלאה בכוחות עצמי. משך האימון המקובל הוא כשעה בשבוע למשך 12 מפגשים. לעתים אם יש צורך, מוסיפים מספר מצומצם של מפגשים נוספים או מפגשי עדכון של פעם בתקופה (קצת כמו דיאטה, להבדיל). בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי