טיפול נפשי אלטרנטיבי והחוק

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

02/07/2008 | 17:04 | מאת: נועה

שלום רב, אני פונה בבקשה לאינפורמציה, שכן השקעתי מאמצים רבים לשווא וכעת אני עומדת בצומת דרכים רצינית. אני שוקלת לעסוק בטיפול נפשי, בטכניקה טיפולית בסגנון גופנפש, אותה למדתי בארץ ובחו"ל, של נשימה-טיפולית (המשלבת שחרור ריגשי, שיחה, דמיון מודרך, מגע ותנועה), אשר מצאתיה כמספקת מענה מכיל ומשקם יותר מאשר טיפול פסיכולוגי, לסוג אוכלוסיה המתאים לכך. אני בוגרת B.A בפסיכו' בהצטיינות יתרה, עם נסיון התנדבותי רב, אהבה וגישה למקצוע הטיפולי.למרות כל אלה, במשך שנתיים לא התקבלתי לתואר שני בפסיכו' קלינית במגוון מוסדות. התהליך מלווה בתיסכול רב. שאלתי היא: מה החוק אומר לגבי מטפלים אלטרנטיביים (טיפול נפשי)? במה מסתכן מטפל ללא רישיון משרד הבריאות (במידה ויש לו ביטוח)? האם עומדים בסיכון זה גם פסיכולוגים לא-קלינים או שלא סימו התמחות? תרפיסטים בתנועה/אמנות/דרמה? בוגרי מסלול פסיכותרפיה הוליסטית ברידמן? שיטת גרינברג? האם כולם פועלים בנניגוד לחוק? מי בעצם מקבל רישיון לטפל ממשרד הבריאות (מלבד פסיכו' קליני ועו"ס קליני?) אשמח לכל פיסת מידע והכוונה להמשך. תודה וכל טוב, נועה

הי נועה, ראשית, אני מאחל לך המון הצלחה. האימון, חרף עיסוקו גם במקומות רגשיים, הוא שונה במהותו מהטיפול. אין חוק לגבי אימון עד היום, ולא ברור כל כך מתי כן יהיה. עם זאת, יש גישות אימוניות המשתמשות בדמיון מודרך, תנועה ועוד. יתכן והצטרפות לקורס אימון תוכל לסייע לך להביא לידי ביטוי את כל יכולותיך, זאת בתנאי שלא תגדירי את עצמך לאחריו כמטפלת אלא כבעלת רקע בפסיכולוגיה. מניסיוני, זה מסייע המון במאמצי השיווק של המאמן. מעבר לכך, אני לא מכיר את פרטי החוק. שמעתי על פסיכולוגים בעלי תואר ראשון שמגדירים עצמם כיועצים ולא כמטפלים, אבל אני לא יודע מה המשמעויות החוקיות של העניין. מציע לך לברר עם פסיכולוגים ומטפלים אלטרנטיביים. בברכה, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי