שתי שאלות בקשר לאימון אישי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

29/06/2008 | 16:18 | מאת: רמי

א. כמה עולה שעת אימון אישי אצל מאמן מוסמך ומנוסה (לא סטאז'ר ולא מאמן מתחיל) ובבקשה לתת תשובה ספציפית (טווח המחירים הוא בין ... ל ...) ב. יש לי בעיה שמצריכה על פניה פנייה לאימון אישי, אבל יש לי רתיעה וחשד טבעי כלפי אנשים שמבטיחים לי שאם אחשוב חיובי ואראה את החיים בורוד אז הכל יהיה בסדר. בגלל זה אין לי שום כוונה לבקר בכל מיני סדנאות חווייה למיניהן... זה פשוט לא עובד עליי. שאלתי היא האם קיימים גם מאמנים אישיים שמתמקדים ברציונליות ובתכל'ס - נותנים עצות פרקטיות ומשימות פרקטיות ולא עובדים בדרך של זריעת אשליות ומנטרות בסגנון "תחשוב חיובי, אז יהיה חיובי". כי בתחום של פיתוח הקריירה למשל (התחום שנוגע אליי) לא תעזור לי גם אינפוזיה של מחשבות חיוביות, אם אנשי המפתח (מבחינת הקריירה שלי) שאמורים להגיב אליי יחשבו קצת פחות חיובי ממני... תודה

הי רמי, תודה על פניתך. שאלותיך במקום, ואשמח לענות על פי המידע המוכר לי כמובן. א. שעת אימון - המחיר נע מ-150 שקל למאמן מתחיל ועד 3500 שקל לחודש למאמן עסקי בכיר. מחירי אימון אישי נעים בין 250-400 שקל לרוב, שוב תלוי במאמן ובניסיון שלו. ב. הרעיון של האימון אינו מבוסס על חשיבה חיובית כעקרון. זה יכול לעזור, אין ספק, אבל באימון יש כלים ומיומנויות והמון דברים להשיג בתהליך האינטנסיבי המרתק הזה. אנחנו נבחן מה הבעיות בגינן הגעת (איפה אתה נמצא ביום), נברר מה החזון שלך ומתי תרגיש שהגשמת עצמך, מה הערכים שלך ומה החסמים שעלולים להפריע לך להגשים את חזונך (מטרותיך ויעדיך) וכל זאת בכלים רציונאליים או חווייתיים, על פי מה שיתאים לך. מאמן טוב משופע בכלים, וזו באמת חוויה אישית מרתקת. מדברים יתר על חוזקות ויכולות - מחדדים וממקדים אותך - ופחות על תחשוב חיובי. והכל מלווה בעשייה יומיומית ליצור שינוי משמעותי בחייך. . לגבי חיפוש מאמנים שייעצו לך - מאמן שמבטיח לך יעוץ - הוא כנראה יועץ ולא מאמן. המטרה היא למקד אותך בדרכך, לתת לך את הכלים ולסייע לך לממש אותם. אפשר לבנות מפת יעדים (זה מגיע מתחום היעוץ הארגוני) אבל אתה תצטרך למלא את התוכן על סמך ניסיונך. רוב התשובות נמצאות אצל המתאמן, וכל תובנה שהמתאמן יגיע אליה בכוחות עצמו, תגרום לו למחוייבות רבה יותר לעשייה מאשר תובנה שתוצנח על ידי "היועץ". בכל מקרה, כדי שתכיר טוב יותר את התחום, אתה מוזמן לפנות לכל מאמן ולבקש פגישת היכרות. אני מציע םגישה זו ללא תשלוםף כדי לראות אם יש כימיה ביני ובין המתאמן וכן לתת למתאמן טעימה מהתהליך. חשוב שתפנה למאמן שמוכר על ידי לשכת המאמנים ועומד בסטנדרטים שלה. בהצלחה רבה, יובל פייס

01/07/2008 | 00:17 | מאת: לרמי

חשוב שתפנה למאמן מוכר.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי