דלגת עלי?

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

12/09/2007 | 02:03 | מאת: פעמונית

שלום יובל לא שמעתי ממך כמה ימים. מקווה שלא שכחת אותי. קבלתי היום הסבר מאשה שיש לה אחות חולת נפש, והיא הסבירה לי למה החבר שלי לשעבר התנהג אלי כפי שהתנהג. יש דפוסי התנהגות לאנשים דכאונים או חולים אחרים, כמו בקורת, חושבים שהם תמיד צודקים, אסור לסרב להם (אוי ואבוי אם סרבתי) ועוד. זה שפך אור על המצב והרגשתי. לא חשוב מה עשיתי, תמיד היו טענות. זה בא מהפגמים אצלו. מה דעתך? אם זה כך, נפלתי לתוך בור שלא ידעתי איך לצאת ממנו. הוא גם משך אותי לכוון של לקחת כדורי שינה, הרגעה וכו. האם גבר כזה יכול לצאת עם אשה בריאה כמוני, שמחה ואוהבת לחיות? או שזה הפריע לו כי הוא חולה וצריך אחת כמוהו.

הי פעמונית, לא דילגתי. עכשיו כמעט ארבע לפנות בוקר ומאחר וזה שבוע קצר ותקופת חגים אני מתקשה להגיע לתשובות באותה תדירות. בכל אופן, גם באימון אישי אנחנו נפגשים אחת לשבוע והעבודה האמיתית נעשת בין לבין. לומדים דברים חדשים, עובדים על מטלות שונות וכך התוצאות מגיעות. לגבי ההסברים של אותה אישה - אני לא פסיכולוג אבל מקורס הפסיכופתולוגיה שלמדתי אני יכול להגיד שמה שהגברת אמרה נכון למחלות נפש מסוימות אבל לרוב לא לדיכאון. בדיכאון קשה, לא רק דיסתמיה (דיכאון קל), החולה לוקח על עצמו הרבה יותר אשמה, מאמין בכך שהוא פוגע בסביבה ולא ראוי לה. במחלות אחרות כמו סוגים של הפרעות אישיות או מחלות חמורות כמו פסיכוזה הביטוי יכול להיות שונה. גבי אם הוא יכול לצאת עם נשים בריאות - התשובה היא תלוי באשה. יש כאלה שיתאים להן להיות סג של מטפלת, ואולי יהיו קשוחות מספיק כדי להעמיד אותו במקום ולהכריח אותו לעבור לטיפול יותר אפקטיבי. אבל כל זה לא משנה, מה שחשוב הוא מה את מרגישה עם הסיפור הזה. ולך, כפי שתארת, זה לא התאים. לא כך? עכשיו אני עובר לשאר התשובות, אז תוכלי למצוא בהמשך את תשובותיי לשאר הדברים. בינתיים, שתהיה לך שנה נפלאה! יובל

12/09/2007 | 19:10 | מאת: אין עוד מלבדו

הרי לך תשובתי (הקישור אינו עובד אעשה לו קופי אנד פייסט בהודעה הבאה) אני מצרפת ברכת חג שמח שנה טובה, המייל שממנו נזפת בי כבר איננו קיים את לא מבינה על מה יובל מדבר כשהוא רומז על מניפולציות אני לא מכירה אותך ואת לא מכירה אותי יש לי אמפתיה מסויימת אך גם מסוייגת אליך מקווה שתקראי את תשובתי

12/09/2007 | 23:26 | מאת: פעמונית

שלום יובל חג שמח ושנה טובה, תודה עבור התשובות המפורטות. אני מרגישה שלאקס שלי יש הפרעת אישיות,והסימפטומים שהיא תארה נכונים לגביו. היום עשיתי הילינג ובקשתי להתנתק סופית ממנו- אני מקווה שזה יעבוד. אני חושבת שהוא לא טוב לי, הוא גרם לי לדכאון, להרגיש לא טוב עם עצמי, ערער לי את הבטחון ועוד.אני יותר לא מדברת עליו כי הוא לא ראוי ממש. שמחה ששלחתי את המכתב. הוא קרא אותו כי שלח לי הודעה : תודה על המכתב המרתק,וסיים לאשה המדהימה בתבל.כאילו הוא לועג לי ומראה לי שלא אכפת לו הוא גם אחל לי שנה טובה ומתוקה. עניתי לו: בשמחה רבה. לא ציפיתי לתגובה, גם אמרתי לו שאני בכלל בחול. לא יודעת איך ידע שאני עדיין כאן. בקשר לנתוח - אני מסכימה איתו שאני משחירה דברים, שאני מחפשת פתרונות למשברים עי יציאה למקומות בילוי וחברה, וחשוב לי להיות במרכז החברה, ולכן אני נחמדה לאנשים. לא כדי להרוויח , אלא פשוט שיהייה להם נעים איתי. אני כזאת.אני צריכה להרגע, וללכת יותר לאט ליעדים שאני רוצה עבורי. אני מאחלת לי לשנה החדשה רוגע, שלווה, בן זוג טוב, עבודה ושמחה. שנה טובה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי