LLETZ+ECC

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/04/2007 | 13:09 | מאת: דלית

אני אחרי LLETZ +ECC בגלל CIN-1-2 הוזמנתי לבקורת ולקבלת תוצאות בעודחודש שאלתי היא אם בתןצאות שיתקבלו בפתולוגיה אחרי הקוניזציה יתגלה משהו חמור יותר כמו סרטן האם יקראו לי מהבית חולים מוקדם יותר או לא? מה הסיכוי להמצאות נגע חמור יותר ? כיצד יודעים לפי התוצאות שהנגע הוצא במלואו?מה יהיה כתוב בתוצאות?האם יהיה כתוב CIN-2_ או לא צריך להיות בתוצאה CIN_2 ?אם הנגע הוצא במלואו מה הסיכויים שלא אצטרך לעבור את הסיוט הזה(קוניזציה) מחדש?הרבה תודה על העזרה זה חשוב לי מאוד.

הי דלית, בתשובה הפתולוגית יתואר המימצא. במקרה שלך, לדוגמא, צריך להיות כתוב CIN2 ויצוין אם הנגע הוסר בשלמותו. באם שולי הנגע חופשיים, קרי:הנגע הוסר בשלמותו, תזדקקי למעקב בלבד. יש מקרים שהתשובה הסופית פחות חמורה מן האבחנה הראשונית ויש מקרים הפוכים.לכן, לא נותר אלא להמתין לתשובה הסופית ולאחריה להיות במעקב.

מנהל פורום צוואר הרחם