HPV והשלכותיו

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

15/05/2007 | 09:24 | מאת: דלילה

עברתי LLETZ+ ECC לפני חודש בגלל CIN-2 ו אני מוזמנת לקבלת תוצאות .שאלתי לגבי העתיד, כיצד אפשר לנבא ,לאיזה אשה יחזור הCIN באותה חומרה או גרוע יותר או כלל לא יחזור? האם וירוס הHPV אמור לשכון לצמיתות אצל האשה ולזרוע הרס או להעלם באיזה שלב או לפחות לא להזיק למרות שהוא קיים?. מה הסטטיסטיקות מראות? הרבה תודה על העזרה.

הניבוי הוא לרב לפי התשובה ההיסטולוגית: אם כתוב ששולי הנגע חופשיים, הסכון לחזרתו נמוך. HPV נשאר רדום ובד"כ בחלוף כשנתיים מן הטפול בו, הוא לא בא לידי בטוי לא קליני ולא מעבדתי.

מנהל פורום צוואר הרחם