תוצאות קולפוסקופיה בעקבות פאפ לא תקין

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

23/08/2016 | 23:15 | מאת: צילי

אני בת 57. תוצאות פאפ AGUS בעקבותיו נשלחתי לקולפוסקופיה שתוצאותיה: פות,נרתיק צואר תקינים. אזור מעבר T3 ללא ממצאים קולפוסקופיים פתולוגים. ה SCJ לא נראה .בוצע ECC/נסיון לביופסיית פיפל ללא הצלחה גם לאחר תפיסת צוואר ויישורו על בעזרת KUGEIZANGE. TVS רחם עם שרירנים. הרירית אינה מוגדרת היטב. עקב חשד לדיספלזיה בלוטית וכשלון בביצוע פיפל מופנית לאישפוז יום נשים לביצוע גרידת חלל הרחם. אני מאוד מודאגת....מה פירוש התוצאות ,מה החשד? מה הסיכוי לממאירות? האם אין דרך טובה יותר מאשר גרידה?.קראתי על אנדוסקופיה...אנא מענכם המהיר. בתודה מראש

חשוב לבצע הערכת תעלתה צוואר וחלל הרחם בשל תשובת הפאפ. ניתן לנסות שוב ( ללא גרידה בשלב זה)לאחר מתן ציטוטק ואגינלי. האבחנה תקבע רק לפי תשובת הביופסיה. אשמח לעזור ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038,9 פקס:036704158

מנהל פורום צוואר הרחם