HPV

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

15/04/2007 | 14:46 | מאת: נאוה

אני בת 50 . התגלה לי CIN-2 בצוואר הרחם . בקרוב יבוצע לי LOOP . שאלתי האם זה נגרם על ידי HPV ? כמה שנים מקסימום מרגע ההדבקה הוירוס עלול לעשות CIN , כיוון שפעם אחרונה שקיימתי יחסים היה לפני 23 שנה .האם יש סיכוי שאחרי הLOOP הוא יעלם ואם כן מתי.? ואם הוא נשאר ,האם הוא ממשיך לעשות נגעים של CIN.?מה הסיכווים שזה יחזור הCIN-2 מצב גרוע יותר? .כמובן שאהיה בבקורות כל הזמן .אני מאד מודה לך ,ובהצלחה בפורום החדש

לנאוה שלום רב, רב המקרים של CIN בצוואר הרחם נגרמים ע"י וירוס ה- HPV . וירוס זה יכול לשכון בגוף במשך שנים רבות מבלי שאפילו נדע על כך. הסרת הנגע הצווארי באמצעות לולאה חשמלית, זו דרך הטפול המועדפת במקרה כמו שלך. בד"כ טפול זה מכחיד את הנגע לתמיד. אם נותרים שרידים או שיש חזרה של הנגע, טפול קצר נוסף יכול לפתור את הבעייה. סוד ההצלחה טמון במעקב וטפול צמודים. כך שגם אם יש הישנות, היא מטופלת מיידית. החלמה מהירה!

מנהל פורום צוואר הרחם