בדיקת פאפס

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

19/07/2007 | 22:51 | מאת: עדי

אני בת 37 . ביצעתי בדיקת פאפס שגרתית וקיבלתי תשובה " EPITHELIAL CELL ABNORMALITY / ASC-US . אשמח לקבל הסבר לגבי תשובה זו - מה משמעותה. אודה על תשובתכם המהירה. עדי

אטיפיה זהו שינוי בתא של צוואר הרחם בהשוואה לתא רגיל. ב- 80% מן המקרים הכל פשוט תקין. בשאר המקרים או שיש דלקת או שיש דיספלזיה, קרי: שינוי שהתאים עברו. מומלץ לעבור קולפוסקופיה.

24/07/2007 | 10:54 | מאת: מירב

שלום, אני בת 30. ביצעתי בדיקת פאפס שיגרתית וקיבלתי את התשובה הבאה: Epithelial cell abnormality. Atyyipical squamous cells of underetmined significance.(ASC-US)) Atropy. המלצות: חזרה על בדיקה בתוך 3-6 חודשים (מהמרפאה לא התקשרו) אשמח לקבל הסבר ומשמעות הבדיקה. תודה מראש. מירב

ראי תשובתי לעדי מ-19/7

14/01/2009 | 20:55 | מאת: תמר

היי! מה ההבדל בין בדיקת הפאפ לקולפוסקופיה?!?

מנהל פורום צוואר הרחם