ECC ןCIN-2

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

24/04/2007 | 18:49 | מאת: צביה

אני בת 48 עם ילדים התגלה לי בביופסיה של צוואר הרחם CIN-2 .הופנתי לLLETZ+ECC בבית החולים אבל רופאי המליץ לעשות לי במרפאתו ECC לפני הטיפול בבית חולים .הוא אמר, שזה חשוב להמשך הטיפול .שאלתי -במה התוצאה של-ECC יכולה לשנות בטיפול העתידי, ומה רוצים לבדוק בECC .הרבה תודה .(נ.ב האם בECC יכול להתגלות גרוע מ-CIN-2 ומה הסיכוי לזה.)

לצביה שלום רב, ECC זו ביופסיה שקובעת באם יש מעורבות של תעלת צוואר הרחם בשינוי הנ"ל. אין הכרח לבצע ECC בנפרד מן ה- LLETZ .הן הקוניזציה והן ה-ECC יכולים לשנות את האבחנה ההתחלתית ולפיה כמובן, גם את הטפול.

מנהל פורום צוואר הרחם