תוצאות קולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

17/06/2007 | 16:23 | מאת: שרונה

בשל ASCUS נשלחתי לקולפוסקופיה.בבדיקה נאמר לי כי נצפו "נגעים לבנים" על צוואר הרחם.נלקחה ביופסיה ותשובה רק בעוד חודש ימים. השאלות שלי הן: 1)מהם "נגעים לבנים"? 2) האם יתכן ויש לי סרטן צוואר הרחם? 3)מדוע הרופא התחמק מלתת לי תשובה ישירה אלא ביקש ממני להמתין לתוצאות הביופסיה,האם בגלל שהוא חושד בסרטן? אי רוצה לציין שכל בדיקות הפאפ בעבר היו תקינות,פרט לזו האחרונה,כמו כן,לפני כ-20 שנה היתה לי ארוזיה ועברה הקפאה בקרח יבש וגם צריבה בחשמל.האם יש קשר בין הארוזיה ההיא לבין ה"נגעים הלבנים" שנצפו עכשיו? אני מודאגת מאד וחולמת שאני בטיפולים כימותרפיים ואין לי מנוחה מרוב דאגה.אנא ממך,נסי להסביר לי מה עומד לעבור עלי במקרה הגרוע ביותר. תודה מכל הלב.

"נגע לבן" הינו תאור מראה מיקרוסקופי שכיח. הביופסיה שנלקחה ממנו תתן את האבחנה המדויקת. מאחר ולא תמיד יש קורלציה ביו המראה המיקרוסקופי לתשובה המעבדתית, לכן רופאך לא יכול היה למסור פרטים מעבר לכך. התאזרי בסבלנות על לתשובה הסופית. רב הסכויים שאין לך סרטן. אין קשר בין הקפאה לנגע לבן.

18/06/2007 | 08:05 | מאת: שרונה

סליחה שלא הבנתי, האם רצית לומר כי "נגע לבן" הוא מצב שכיח אצל כל אישה? עד הבדיקה הזו אני אפילו לא ידעתי שיש לי נגעם לבנים כאלה.

מנהל פורום צוואר הרחם