פוליפ בצוואר הרחם ובדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

14/08/2020 | 17:33 | מאת: gaya

שלום דר, שמי גאיה ואני בת 46.לפני כשבועיים הייתי בבדיקה שגרתית והרופא גילה פוליפ בגודל 1 סמ בתעלת צוואר הרחם ולאחר חיטוט וניסיון לראות את הפוליפ הוא ביצע בדיקת פאפ. שלשום ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית והרופא אכן ראה את הפוליפ ואמר שלבחירתי מתי להסירו אך עתידו לגדול. הוא לא היה מודאג מהפוליפ. אתמול הגיעה תשובת הפאפ: atypical squamous cells undetermined significance , asc-us. ביצעתי בדיקה זו באופן פרטי ולכן הבדיקה לא כללה את כל הזנים. עלי לעבור בדיקת קולפוסקופיה. שאלותי הן: 1. האם תוצאת הפאפ מדאיגה?2. האם יש קשר בין הפוליפ לתוצאת הפאפ? ואם כן איזה קשר? תודה רבה ויום נפלא.

1. עלייך לעבור קולפוסקופיה ואז נהייה יותר חכמים. 2. אין קשר ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

14/08/2020 | 18:44 | מאת: גאיה

תודה על תשובתך , אך האם בקולפוסקופיה הממצא יכול להיות סרטני או או טרום שאפשר לטפל?

מנהל פורום צוואר הרחם