HPV כבר שנתיים וקולס' לא תקינות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

09/07/2020 | 11:09 | מאת: נועה

ד"ר שלום, כבר שנתיים נמצאת במעקב, כבר 3 פעמים שנלקחו ביופסיות מתוך 4 בדיקות קולסקופיה. באחרונה הרופא צרב את הנגע ואמר שאם זה לא יעזור אחזור בתוך חצי שנה אז נבצע קוניזציה. לפני שבוע חזרתי לביקורת והרופא אמר " אני מתחרט שנתתי לך לחכות ולא ניתחנו אז... " אבלל שוב לקח ביופסיה . ואמר שרק אחרי הביופסיה נחליט על ניתוח. בבדיקה שלו נמצא "תבניות מוזיאקה טיפסיות לזיהום פפלומי, בשעה 10- 12 הגולשות לתוך צוואר הרחם טיפוסי לדפלזיה השאלה שלי היא כזאת - האם יש משמעות לכך שהנגעים גולשים כבר לתעלה? האם יש משמעות לשעה שממנה נלקחת הביופסיה ? מבחינת עומק? למה כעבור שנתיים לא נפטרים מזה כבר? תודה רבה לך מראש מבולבלת... תודה לך מראש

יש להמתין לתוצאת הביופסיה ולטפל בהתאם. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם