הריון לאחר קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

21/05/2020 | 11:56 | מאת: אלה

שלום ד״ר גרובר לפני 10 שנים עשיתי קוניזציה, מאז הכל תקין עוברת בדיקות כל שנה. אני בהריון שבוע 16, בבדיקת סקירת מערכות התגלו התכווצויות ברחם ( אני לא מרגישה כאבים), עורך של צוואר רחם 3 סמ סגור. התחלתי לקחת אוטרוגסטן 200מ״ג. האם אורך של צוואר רחם תקין ומתאים לשבוע 16? האם אורך של צוואר יכול להתקצר ? מה אפשר לעשות כדי למנוע את התקצרות של הצוואר רחם? תודה מראש

צוואר הרחם הינו באורך 3-4 ס"מ באופן רגיל. הצוואר יכול להתקצר בהריון מסיבות שונות. יש לברר זאת ולטפל בהתאם. בעקרון, מנוחה עושה טוב לצוואר הרחם. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם