פיפלומה זן 16 ודלקת בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/04/2020 | 00:38 | מאת: שני

היי, לפני כמה חודשים גילו אצלי את זן 16 אך בדיקת פאפ תקינה , הופנתי לקולוקסופיה שבה נלקחה ביופסיה .. תוצאות הביופסיה ביו תקינות אך נראה דלקת חריפה וכרונית בצוואר הרחם ללא שינוי בתאים יש לי מספר שאלת 1 . האם אנטיבוטיקה תפתור את בעיית הדלקת ? 2. האם הדלקת חייבת להיות ביטוי לווירוס או שיכולה להיווצר מגורמים אחרים שלא נבדקו ? 3. האם הדלקת בסופו של דבר תפתח לתאים הסרטניים או יכולה לעבור ספונטנית ? תודה מראש

1. לא 2. דלקת בצוואר הרחם הינה מימצא שכיח ושגרתי ומקורה במספר הרב של חיידקים שנמצאים כדרך קבע במקום. 3. כנ"ל ב-2. מסוג זה של דלקת, אין מעבר לממאירות בד"כ. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

1. לא 2. דלקת זו הינה מימצא שכיח ושגרתי ומקורה במספר הרב של חיידקים שקיימים באופן רגיל במקום. 3. כפי שהסברתי ב-2. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

16/04/2020 | 11:23 | מאת: שני

תודה על התגובה המהירה רק שאלה אחת אחרונה נוספת האם הדלקת לא יכולה להיגרם מכלמידיה למשל ? ואם לא מטפלים בעזרת אנטיביוטיקה היא יכולה להתפשט ? רשום בכל אתר שקראתי שבדלקות בצוואר הרחם חובה לטפל

מנהל פורום צוואר הרחם