שאלה מקצועית לגבי סרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/02/2020 | 00:49 | מאת: עדי

שלום לך דוקטור , יש לי שאלה לאחרונה הסתכלתי באינטרנט וראיתי שגורמים סיכון לסרטן צוואר הרחם הם כדלקמן: אישה שלא ילדה מעולם ומאידך הריון מרוב עוברים או לידה בגיל צעיר רציתי לדעת כיצד כל אלה בעצם מסתדרים ביחד? זה נשמע מהעולה מכך שלא משנה מה אישה תעשה היא נמצאת בסיכון לחלות במחלה חלילה. אשמח שתעשי לי סדר. תודה לך

לוירוס הפפילומה יש בלעדיות על גרימת סרטן צוואר הרחם ולכן זה סוג הסרטן היחיד שניתן להתחסן נגדו ולהפחית ב-90% את הסכון לחלות. באוסטרליה, שהיתה חלוצת המתחסנים, אין היום כמעט סרטן צוואר הרחם. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם