הדבקות בוירוס וחיסון ל hpv

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

23/01/2020 | 21:00 | מאת: י

שלום, בבדיקת פאפ שנעשתה לאחרונה קיבלתי תשובה חיובית לזן 16 ובנוסף LGSIL (יתר הזנים בסיכון גבוה שליליים). בוצעה בדיקת קולפוסקופיה שבה נלקחה ביופסיה (תשובה טרם התקבלה), במהלך הבדיקה נאמר לי שרואים שינויים בתאים שמתאימים ל hpv. שאלתי את הרופא האם יש טעם להתחסן בשלב הזה כשהמחלה פעילה, הרופא המליץ לקבל את החיסון גרדסיל 9 למרות מצב זה. שאלותיי: 1. האם קבלת החיסון הכולל את זן 16 עלול להחמיר את המצב ולפגוע בתהליך ההחלמה מזן זה? (מזכירה שנדבקתי בזן 16 כך שפעיל אצלי בגוף). האם זה לא עוד יותר יעורר את הוירוס? 2. בע״ה לאחר ההחלמה מהנגיף האם עדיין אפשר להידבק בזן 16 או שהגוף ״זוכר״ ומייצר נוגדנים אשר מונעים התפתחות מחלה נוספת מאותו זן? 3. אני מניחה שהחיסון לזן 16 לא רלוונטי כי הזן פעיל אצלי אך האם כדאי בכל זאת לקבל את החיסון מאחר ומכיל זנים נוספים שעלולים להיות מסוכנים ואשר לא נדבקתי בהם? יש לציין שאני בת 40, לא נשואה ואין לי פרטנר קבוע. תודה מראש!

1. לא 2. לא 3. כן ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם