HPV 18 וסכנת הדבקות ביחסי מין

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

09/01/2020 | 13:10 | מאת: דרור

שלום רב, בבדיקת PAP שנערכה לא מכבר לאשתי נמצא שיש לה זן של וירוס הפפילומה HPV18 לאחר בדיקת קולפוסקופיה לצוואר הרחם שהיא ביצעה היא אובחנה כ- CERVICAL DYSPLASIA. לפיכך, הומלץ לה לעבור הליך שנקרא Conization cervix all methods (לקוניזציה)) ולאחר ההקדמה דלעיל רציתי לשאול אם יש סכנת הדבקות לבן הזוג בקיום יחסי מין לנוכח קיום וירוס הפפילומה HPV18 שנמצא לאשתי ברחם. קראתי בקישור שלהלן שהסכנה להעברת הוירוס קיים בעיקר במגע מיני וגם גברים יכולים להידבק בנגיף. האם נכון הדבר ? האם כדאי להימנע מקיום יחסי מין ? אודה לתשובה חד משמעית ! להלן הקישור שקראתי על כך https://www.tasmc.org.il/Lis/Articles/Pages/About-Cervical-Diseases.aspx

וירוס הפפילומה מועבר במגע מיני. הסטטיסטיקה מעידה על כך שמרבית הזוגות שנידבקו, לא יודעים על כך. אין צורך להימנע ממגע. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם