צריבת אקטרופיון וCIN1

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/11/2019 | 22:20 | מאת: מורן

היי ד״ר, אני בת 23 וכבר כמה שנים שאני סובלת מהפרשות צהובות וסמיכות בכמות מאוד גדולה. לפני כחודשים עשיתי בדיקת קולפוסקופיה שהדגימה אקטרופיון בולט ומדמם למגע. בבדיקה נלקחה גם ביופסיה שאבחנו CIN1. בעוד כשבוע אעבור צריבת אקטרופיון, השאלה היא האם גם התאים הטרום סרטניים יעלמו בעקבות הצריבה? בנוסף, אשמח לדעת מה תהליך ההחלמה (דימומים, כאבים וכו׳) תודה רבה

בהחלט יכולים להעלם בעקבות הטפול. תהליך ההחלמה אורך כשבועיים שלשה וכולל הפרשות ודימומים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

29/11/2019 | 15:05 | מאת: מורן

היי דר, אתמול עברתי קוניזציה. מהרופא המטפל הבנתי שהפעולה תעזור בהפרשות וויגנליות המרובות שיש לי כבר זמן רב, אך מהרופא שביצע את הפעולה הבנתי שזה בסהכ צריבה של כלי דם הגורמים לדימומים. מה מהם נכון? האם זה באמת לא עוזר להפרשות? אני סובלת מהפרשות בכמות שעוברת לתחתונים ואפילו למכנסיים.. תודה

מנהל פורום צוואר הרחם