שוליים פנימיים מעורבים

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

04/11/2019 | 16:35 | מאת: שני

ד״ר שלום רב, בת 39 לאחר קוניזציה - שוליים פנימיים מעורבים , ecc תקין ושוליים חיצוניים תקינים. מאחר ולא הריתי עדיין הרופא שביצע את הקוניזציה המליץ על מעקב כל חצי שנה של פאפ קולופוסקופיה וביופסיה. ציין בפני ש 80% שזה תקין (לא הבנתי). גם רופא הנשים שלי הסכים עם מומחה צוואר הרחם אבל התשובות שניתנו לי מעורפלת ונותרתי בחשש רב אני מאוד ומכאן ההודעה. אודה לך באם תוכלי להשיב למספר שאלות שיש לי: 1) האם כאשר שוליים פנימיים מעורבים זה חמור יותר מאשר כשחיצוניים מעורבים? 2) מדוע הרופא אמר לי שהעובדה שבדיקת תעלת הצוואר ecc תקינה זה חיובי? 2) האם זה סביר מעקב כל חצי שנה או שיש לעשות זאת כל 4 חודשים? זה לא הרבה מידי זמן להמתין חצי שנה? 3) האם זה אומר שהמצב כרגע הוא כמו שהיה לפני הקוניזציה? האם המצב הוא של ״פצצה מתקתקת״? 4) מה הסיכוי שהנגעים הללו יתפתחו תוך זמן מה לקרצינומה אין סיטו חוששת מזה שאין סיטו עלול להיות השלב הבא. בכבוד רב ובהערכה על פועלך בפורום זה.

לא ציינת את האבחנה שבגללה עברת קוניזציה. שוליים לא חופשיים, בהנחה שלא מדןבר בקרצינומה, ניתן להסיר או לעקוב. ecc תקין שולל חזרה של הנגע אך הוא לא מדויק במלוא מאת האחוזים ולכן יש לחזור על כך. המעקב המומלץ הוא מידי חצי שנה. נגעים טרום ממאירים בצוואר הרחם עוברים השתנות במהלך של שנים ולכן מעקב של חצי שנה מספיק. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

05/11/2019 | 06:51 | מאת: שני

ד״ר שלום, ראשית תודה על תשובתך. האבחנה שבגינה עברתי קוניזציה היא hpv מזן 16 ו cin 3. האם להישאר במעקב זה סביר במקרה זה? עדיין לא הריתי לתשובתך אודה

מנהל פורום צוואר הרחם