שינוי וסת לאחר קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

02/10/2019 | 16:27 | מאת: אנונימית

היי, שנה טובה ובריאה. אני בת 29, לפני הריונות. לפני כשלושה שבועות ביצעתי קוניזציה צוואר הרחם בעקבות cin 2 3, שבועיים וחצי של דימום קל מאוד. לפני כמה ימים בוצע תפר צווארי (מסוג מקדונלד, עם חוט נמס לאחר חודשיים) בעקבות דימום מאסיבי (מאוד) שהחל לפתע, כעת בהחלמה. וסת באיחור (סדיר בדרך כלל) אשמח בבקשה לדעת- 1. האם קוניזציה משפיעה על מועד הוסת? 2. אם כן, איך זה שהתהליך אינו משפיע על הפוריות? 3. האם קיים סיכון להיקלט להריון לאחר ביצוע תפר כזה? 4. האם קיים סיכוי לכך שכל הנגעים לא הוסרו בעקבות הדימום המאסיבי? תודה רבה!

1. לא 2. לרב אין קשר 3. לא 4. הקוניזציה בוצעה לפני הדימום, לא כך? ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם